Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Snaga samozatajnih šumskih jagoda

Super-voće koje ublažava mnoge zdravstvene tegobe i obnavlja organizam.

Iza listova grmlja u kojem rastu, šumske jagode kriju mnoge elemente koji su specijalizirani za rješavanje problema različitih dijelova ljudskog tijela. Iako se najčešće upotrebljava plod, i ostali su dijelovi ove biljke jednako zdravi.

Stoga ćemo priču o šumskim jagodama započeti s korijenom čije su zdravo djelovanje prepoznale još starije generacije. Pripravci kojima je korijen ove biljke glavni sastojak, uspješni su u liječenju bolesti jetre, a čaj pripravljen na istoj bazi smiruje krvarenje iz nosa. Osim toga, odličan je za liječenje proljeva.Listovi šumske jagode sadrže eterično ulje i vitamin C. Čaj pripremljen na način da se listovi poliju kipućom vodom pročistit će krv, jetru i bubrege te umiriti živčani sustav. Posebno aktivno djelovanje listovi imaju pri čišćenju usne šupljine i vraćanju bjeline zubima. Nekoliko listova ovog voća, nakon što se prožvaču u ustima koja se potom isperu vodom, smanjit će krvarenje zubnog mesa i ublažiti upale.

Plod šumske jagode sadržava bjelančevine, voćni i grožđani šećer, vitamine B i C, željezo i mineralne soli. Upotrebljava se kao lijek za reumu i otežano mokrenje. Kao i listovi, pročišćava krv, a time ujedno pospješuje cirkulaciju što pomaže u sprječavanju nastanka celulita.

Za njegu lica dovoljno je propasirati šaku plodova jagode, pomiješati s mlijekom, ostaviti da djeluje pola sata i isprati toplom vodom. Simptomi umora i podočnjaka će nestati, a koža ostati mekana i svježaSvibanj je mjesec u kojem ovo ljekovito voće počinje rađati plodove. Stoga, ukoliko vas put odvede u prirodu, naberite šumskih jagoda koje su, ne samo uspješne u smanjivanju simptoma bolesti, već su i veoma ukusne. A ukoliko niste u toj prilici svakako ih potražite u najbližoj trgovini u obliku džema i soka, ili na tržnici svježe ubrane i prirodne.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Briga o sebi je važna jer je to ključ za pronalaženje ravnoteže kako u nama samima, tako i izvana.

Duh i tijelo

Meditacija se pokazala kao izvrstan alat za smirivanje nemirnog dječjeg uma.

Zdravstveni karton

Rak grlića maternice se razvija kada stanice na cerviksu  tj. na grliću maternice, postaju abnormalne

Zanimljivosti

Uz pjevačice, u spotu također sudjeluju i žene s metastatskim rakom dojke, članice Udruge NISMO SAME.

Advertisement