Snježna bajka koju su svi čekali?

Uživanje u proljetnim temperaturama i suncu nije dugo trajalo. Ispijanje kavica na terasama, u sjevernijim će krajevima Hrvatske, morati pričekati proljeće. Iako su snijeg i pravu zimu mnogi čekali kao ozebli sunce, snježne pahulje i niže temperature nisu razveselile baš svakoga, a pogotovo ne skoro polovicu naših čitateljica.

Čak 45 posto naših čitateljica uživalo je u toplom proljetnom vremenu koje nas je napustilo krajem prošlog tjedna. Dok s druge strane njih 45 posto smatra da zima nije zima bez snijega. Samo 10 posto je onih kojima je svejedno hoće li zimu provesti u kratkim rukavima ili skijaškim jaknama.

Oni željni zimskih sportova jedva su dočekali ovakve vremenske uvijete kako bi mogli uživati na skijalištima. Mnogi su skijaši iščekivajući snijeg u Europi, bježali u sjevernije krajeve i to ‘preko bare’. Kanadska skijališta ovu godinu bilježe čak 40 posto više posjeta nego lani, a tomu zahvaljuju ‘lošim snježnim uvjetima’ u Europi, piše britanski Telegraph.

Bilo kako bilo snijeg nam je došao i ostat će s nama još neko vrijeme, pa blago onima koji u njemu uživaju, a drugima želimo da zaborave prometni kolaps uzrokovan njime, sleđene aute, obraze, noseve i ruke te se pokušaju prisjetiti ljepota koje samo ova padalina može napraviti. U tome će vam pomoći ova galerija slika snježne bajke iz lijepe naše.