Snježna kraljica Sandrine Aubert

Ovogodišnje, 6. po redu izdanje "VIP Snow Queen Trophy 2010." uživo je prenosilo rekordnih 18 televizija, a u još 50 zemalja svijeta preuzima se reportažni program ili se utrka prikazuje u drugom terminu.

Oduševljena pobjednica Sandrine Aubert

Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda u karijeri, ali bih se posebno zahvalila organizatorima koji su uložili nadljudske napore da preko noći osposobe stazu, kazala je pobjednica sljemenskog slaloma Francuskinja Sandrine Aubert.

– U Zagrebu je sve bilo posebno, puno gledatelja i odlična, zanimljiva utrka, ali se najviše radujem pobjedničkoj kruni koja će imati posebno mjesto u mojoj vitrini. U prvoj vožnji nije sve bilo najbolje, a u drugoj sam išla na sve ili ništa i to mi se isplatilo. Puno očekujem od nastavka sezone, posebno od zimskih Olimpijskih igara u Vancouveru, pa mogu reći da zasad nemam neki veliki pritisak, no on će svakako biti veći nakon ove zagrebačke pobjede,- kazala je Aubert, koja je izrazila žaljenje što odlazi već večeras te neće moći proslaviti pobjedu u Zagrebu.

Drugo mjesto na današnjem slalomu osvojila je Austrijanka Kathrin Zettel.

– Nisam razočarana iako sam vodila nakon prve vožnje. Druga vožnja je bila vrlo teška, dala sam svoj maksimum, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. U Zagrebu uvijek ima dosta gledatelja i stvarno je užitak voziti na Sljemenu. Možda ću sljedeće godine baš ja postati snježna kraljica, pogotovo zbog razloga da ove godine nisam potpuno zdrava,- kazala je drugoplasirana Zettel.

Druga pobjeda Susanne Riesch

– Drugi puta ove sezone sam na pobjedničkom podiju i za mene je to veliki uspjeh. Prošle godine sam upravo u Zagrebu prvi put ušla među deset najboljih, obožavam ovu stazu i nadam se da ću sljedeće godine pobijediti kao što je to lani učinila moja sestra,- kazala je trećeplasirana Njemica Susanne Riesch, koja je od svoje sestre Marie bila brža 23 stotinke.

Aubert je za pobjedu dobila novčanu nagradu od 50 tisuća eura, drugoplasirana Zettel 25 tisuća eura, Riesch 12,500 eura.

Izravni prijenos imalo je 18 televizijskih kuća. HTV je za prijenos osigurao čak 24 kamere sa 2 SNG terenske ekipe. EUROSPORT, ORF, ZDF, RAI, CBC…samo su neke od poznatih televizijskih kuća koje su uživo sa Sljemena prenosile utrke. Ispitivanja TV gledanosti pokazala su da je prošlogodišnju sljemensku utrku u prijenosima uživo, snimkama, reportažama i vijestima gledalo preko 220 milijuna TV gledatelja širom svijeta po čemu su naše utrke po TV gledanosti druge od svih utrka FIS Svjetskog kupa odmah iza Kitzbühela.