Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Nakon Snježne kraljice, dame nastavljaju tradiciju ženskog skijanja na Sljemenu.<br />

Događanja

Snježne princeze na Sljemenu

Nakon Snježne kraljice, dame nastavljaju tradiciju ženskog skijanja na Sljemenu.

Akcija ”dm damSKI kup” reklamiran zadnjih mjeseci doživljava svoj vrhunac ove subote u veleslalomskoj utrci 120 rekreativnih skijašica.

Popularnosti ovog sporta svjedoči činjenica da se preko 200 žena prijavilo za damski spust, pa su 120 sudionica morali izabrati na temelju sreće – bubnjem.

Dakle, radi se o rekreativkama, a kao moralna potpora trku će voziti i gotovo sve hrvatske reprezentativke. Kako i priliči, predutrku i probijanje leda odraditi će naša snježna kraljica Janica Kostelić.

Trka će se održati na Bijelom spustu koji nije pretežak i naglasak će biti stavljen na druženje, promociju rekreacije u svakodnevnom životu, Sljeme kao snježno odredište, zdravu prehranu, dobru glazbu i općenito zabavu.

Nevena Rendeli bolja od muške konkurencije

Međutim, kako to obično biva kompetitivnost je ljudska, pa će tako biti i vrlo važno koja će to nova skijaška princeza zasjati nad Sljemenskim nebom ovu subotu.

– Na utrku sam se prijavila jer jako volim Sljeme i drago mi je što se nešto počelo tamo događati i izvan ”Snježne kraljice”. Iako sam sasvim prosječna skijašica mislim da tehničke nedostatke nadopunjujem brzinom, pa sam čak brža od svog dečka!, kroz smijeh je za She.hr rekla televizijska voditeljica Nevena Rendeli.

Princezu i njene dvije pratilje očekuju i nagrade uglavnom u obliku skija i skijaške opreme, a svi prisutni dobiti će priliku degustirati poznate Mavrovićeve zdrave delicije, a Željko će predstaviti i novu vrstu kruha.

– Mislim da je na nama sportašima da ukažemo, prije svega, svojim primjerom kako je u zdravom tijelu i zdrav duh. Stoga, osim zdrave prehrane, čime se bavim, želim naglasiti važnost rekreativnog sporta. Svi smo se navukli na vrhunske sportske rezultate, pa ni ne obraćamo pažnju na one malo manje uspješne, što se i odražava na naše živote. Jako je malo rekreativaca danas, poručio je Željko Mavrović, pobornik i proizvođač zdrave hrane i bivši vrhunski sportaš.

Političarke, novinarke, voditeljice i javnosti neznane

Za damski kup se osim rekreativnih, javnosti zasad nepoznatih, skijašica prijavilo i dosta poznatih žena, pa ako dođete na Sljeme moći ćete vidjeti kako to rade Mirna Zidarić, Dijana Čuljak, Nevena Rendeli, Barbara Štrbac, Franka Batelić, Mia Kovačić, Gordana Grbić i Gordana Sobol.

– U novinarskom miljeu slovim kao odlična skijašica, a najčešće i osvajam svojevrsni novinarski skijaški kup. Ovaj put na Sljemenu ću svejedno imati tremu jer ću skijati u društvu naših profesionalnih skijašica pa će puno više doći do izražaja nedostaci moje tehnike. No, nedavno sam imala sedam dana prilike za trening u Austriji, naglasila je za She.hr-a sportska novinarka Mirna Zidarić. Dodala je, da se nada pobjedi na ”dm damskom kupu”.

Program traje od 11 do 16 sati, a za svih je organiziran besplatan prijevoz ZET-ovim autobusima od Mihaljevca do mjesta utrke i nazad.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Zagrebačka gora Medvednica od 28. do 30. listopada po prvi puta će postati centar planinarenja.

Zanimljivosti

Kreativci iz Bruketa&Žinić&Greya su u suradnji s aplikacijom Ajmo! – Proud To Be Rare organizirali najviši party u gradu na jedinstvenoj lokaciji Radiotelevizijskoga tornja...

Putovanja

Ako ste uz to tip koji voli uzavrelu atmosferu i odličan provod tijekom dana na stazi, ili noću u nekom od restorana, barova i...

Putovanja

Najuređenije skijaške staze u Europi nalaze se baš ovdje, a otkad je prošle godine otvoren i Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, ovaj zimski...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.