Soba s pogledom na Zemlju

Želite li utažiti glad za novim atraktivnim destinacijama koje možete istraživati na godišnjem odmoru, zgodno bi bilo da ste jedni od onih dubokog džepa jer vaša želja bi se u tom slučaju uskoro mogla i ispuniti. Napredak tehnologije neminovno zagolicava maštu kod onih koji na sreću posjeduju dovoljnu količinu znanja da bi sve ili bar dio svojih zanimljivih ideja mogli sprovesti u djelo.

Do nedavno ste mogli tek zamišljati kako bi bilo da na teško zarađen odmor otputujete par stotina kilometara u vis i tamo se zadržite na par dana u bestežinskom stanju i iz svoje sobe promatrate planetu Zemlju. Ubrzo, točnije do 2016. godine, ruska korporacija Orbital Technologie planira lansirati u orbitu jedan takav hotel

Usluga u hotelu zvanom Orbital neće nimalo zaostajati od one u  'običnim' hotelima na koje ste navikli. Sam koncept je nadasve zanimljiv, ako ne poradi jedinstvenog pogleda koji omogućuje, onda zbog činjenice da ste kompletno vrijeme boravka u ovom svemirskom hotelu u – bestežinskom stanju.

Za nemalu cijenu od 20.000 USD po noćenju u ovom ultra ekskluzivnom 'turističkom' izdanju, gosti će biti tretirani vrhunskom uslugom i pažnju koju osigurava stručno osoblje koje je na raspolaganju gostima 24sata dnevno.

Hrana koju inače jedu astronauti neće se posluživati sretnicima koji će iskusiti ovo fantastično putovanje. Za njih je osigurana hrana pripremljena na Zemlji, koja će se kasnije za to posebno predviđenim raketama poslati do hotela te zagrijati u mikrovalnoj.

U ovakvom hotelu možete birati želite li spavati u vertikalnom ili horizontalnom položaju. Sobe su koncipirane tako da mogu primiti do sedam gostiju. Da bi doživljaj bio potpun, sve sobe biti će opremljene specijalno dizajniranim fotoaparatima i dalekozorima da bi svi njegovi gosti nesmetano mogli uživati u spektakularnom intergalaktičkom pogledu.

Kako smo već i napomenuli, za očekivati da će među prvim posjetiteljima biti oni imućniji pojedinci, ali ciljana skupina su i osobe koje su zaposlene u privatnim kompanijama i bave se istraživanjem svemira.

Bez obzira tko bude imao dovoljno sredstava i sreće da okusi svakodnevne aktivnosti u bestežinskom stanju, negdje tamo gore jako daleko, svakako se može smatrati privilegiranim jer ono što je ustvari još uvijek znanstvena fantastika je izgleda samo pitanje vremena kada će postati stvarnost i svakodnevica.