Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Kolač od rogača

Gastronomija

Sočni kolač od rogača

Recept za sve koji paze na svoju prehranu, ali i za sve one koji uživaju u aromatičnim kolačima!

Sočne kocke s rogačem, jabukama i bademima! Ovo je recept za sve koji paze na svoju prehranu, ali i za sve one koji uživaju u aromatičnim kolačima!

Sastojci


Smjesa od rogača i jabuka

  • 3 jaja
  • 50 g nerafiniranog smeđeg šećera
  • 5 žlica kokosovog ulja
  • 150 g mljevenog rogača
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 200 g sitno naribanih jabuka
  • 100 g grožđica
  • 3 žlice ruma

Čokoladni preljev

  • 100 g tamne čokolade
  • 6 žlica vode
  • 5 žlica kokosovog ulja

Priprema


Grožđice naočite u rumu i malo tople pa ih ostavite nekoliko sati da nabubre (najbolje preko noći).

U jednoj zdjelici pomiješajte suhe sastojke – mljeveni rogač, mljevene bademe, prašak za pecivo i cimet. U drugoj zdjelici pomiješajte jabuke s nabubrenim grožđicama (po potrebi višak tekućine ocijedite).

Bjelanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, dodajte žutanjke i kokosovo ulje pa sve još jednom dobro izmiksajte. Naizmjenično dodajte suhe i mokre sastojke i kuhačom lagano miješajte smjesu da se svi sastojci sjedine.

Pripremljenu smjesu rasporedite po dnu manjeg kalupa za pečenje (20×30 cm). Prije pečenja kalup namastite maslacem i posipajte (“pobrašnite”) mljevenim rogačem.

Kolač pecite 20 minuta na temperaturi od 170 °C. Pred kraj pečenja kolača na pari otopite čokoladu s vodom i kokosovim uljem.

Vrući kolač prelijte vrućom čokoladnom glazurom. Kolač prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi. Poslužite samostalno ili s tučenim vrhnjem za šlag.

Recept pripremila Jannette Razum –  slatkisvijet.com

Više

Zanimljivosti

Zrno rogača zvalo se keration – iz čega je izvedena riječ karat.

Gastronomija

Biblijska mahunarka vraća se na velika vrata.

Gastronomija

U ljetnoj sezoni brzi recepti su i više nego dobrodošli – baš zato nas je oduševila i ovaj rolada bez glutena čiji recept s nama...

Gastronomija

Tufahije su desert bez glutena i bez jaja. A i bez pečenja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.