Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Solistica Gregoriana obožava Hrvatsku

Osvoji kartu za mistični spektakl u Splitu

Odbrojavanje do početka hrvatskog dijele turneje mističnih Gregoriana je započelo! Do dolaska i postavljanja ovog svjetskog show-spektakla u Zagrebu, Splitu i Varaždinu preostalo je nešto manje od 14 dana, a fanovi već željno iščekuju povratak Gregoriana u svom do sad najatraktivnijem i najintrigantnijem izdanju.

Ususret koncertima 3.4. u Zagrebu, 4.4. u Splitu i 5.4. u Varaždinu, razgovaramo s Ameliom Brightman, solisticom Gregoriana i sestrom planetarno popularne sopranistice Sarah Brightman koju također producira Frank Peterson, glazbeni 'otac' Enigme i Gregoriana.

Valja naglasiti kako je mlađa Brightman prava obožavateljica Hrvatske, a ove se godine sprema i na ljetovanje na Jadranu.'Istina je, ja jedva čekam da ponovno nastupim u Hrvatskoj, obožavam vašu zemlju, ljude, kulturu. Obišli smo skoro četrdeset država svijeta s našim koncertima, ali nigdje nas ljudi ne prime tako kao u Hrvatskoj.
Obožavam Hrvatsku i svaki put kada sam ovdje osjećam se kao da sam na odmoru! Otkrit ću vam još nešto! Neki od pjevača iz Gregoriana su već ljetovali u Hrvatskoj. Toliko im se svidjelo ovdje da su se nakon prošlih koncerata odlučili potajno vratiti s obiteljima. A ja ću ove godine isto to napraviti – doći ću s obitelji na ljeto u Hrvatsku na odmor. Imate divnu obalu, ali neću vam još reći gdje ću ljetovati, jer još nisam odlučila,' kaže Amelia, čiji je glavni glazbeni uzor još u djetinjstvu bila starija sestra Sarah. Iako dolazi iz obitelji u kojoj se posebno držalo do klasičnog glazbenog obrazovanja i njegovala se klasika, za sebe kaže da je uvijek bila pomalo 'divlja i neobuzdana emotivka'.

'Kao dijete sam puno sanjarila, već od malih nogu sam imala naglašen osjećaj za kreativnost. Najčešće sam živjela u svom svijetu mašte, igrala se sama, glumila u nekim svojim predstavama, preoblačila se često u likove iz bajki, bila sam nekako drugačija. Vrlo sam rano počela pisati pjesme, a neke sam napisala i za Gregorian,' otkriva Amelia koja je jedna od autorica velikog hita Gregoriana 'Moment of Peace'.Sestra Sarah ju je poticala u razvoju svog osebujnog, pomalo mračnog i mističnog stila glazbenog izražavanja koje je do punog izražaja dopista došlo kada je prije trinaest godina započela suradnju s Petersonom.

Obožavala se i kostimirati, a u postavljanju showa Epic Chants, kojeg će hrvatska publika uskoro vidjeti, sudjelovala je i u kreiranju i izradi kostima.

'Kostimi koje odijevam u showu ovoga su puta doista posebni, uživala sam dok smo ih stvarali i mislim da ćemo fanove zaista iznenaditi i kostimografijom. Samo čekajte da me vidite kao crnog anđela u pjesmi Engel od Rammsteina, ili u kostimu gladijatorice dok pjevam Now We Are Free iz filma Gladijator,' najavljuje Amelia koja zajedno s kompletnim timom Gregoriana stiže u Hrvatsku 3. travnja.

Prethodno Zagrebu, Splitu i Varaždinu, Gregorian nastupaju u Poznanu, Pragu i Bratislavi te dan prije Zagreba u Beogradu.

Ulaznice za predstojeće koncerte Gregoriana i dalje možete nabaviti u pretprodaji u sustavu Eventima! Ne propustite svjetsku turneju Gregoriana Epic Chants World Tour 2013!

OSVOJI ULAZNICE

Poklanjamo vam 2×2 ulaznice za nastup Gregoriana u Splitu.

Ukoliko želite osvojiti ove ulaznice, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom GREGORIAN te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Kako se zove sestra Amelije Brightman?


Vaše prijave primamo do 1. travnja 2013., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Dobitnice su Helena Mamić i Višnja Troskot. Čestitamo!Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Film DOLAZAK započeo se prikazivati u američkim kinima proteklog vikenda i u prva je tri dana utržio preko 24 milijuna dolara čime je već...

Fashion report

U novoj kolekciji u romantičnosti je ovaj put unijela dozu mističnosti i dramatičnosti, te se inspirirala novim formama i strukturama.

Video box 1

Mitska pustolovina puna opasnosti i ljubavi i ovoga će puta oduševiti sve ljubitelje ovog plesno-glazbeno-scenskog spektakla.

Predstavljamo

VIP ulaznica za svaki od tri festivalska dana po cijeni od 760 kuna

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.