Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Spektakularne kreacije frizerskih zvijezda

U Opatiji održan 9. međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2012.

Deveti međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2012 koji se ovog vikenda održao u Opatiji ugostio je poznata domaća i regionalna frizerska lica i znatiželjnim posjetiteljima otkrio kakve frizure moraju nositi ove sezone ukoliko žele biti in.

Hairstyle News 2012 otvorila je poznata hrvatska voditeljica Iva Šulentić, koja je uvela mnogobrojne posjetitelje ovogodišnjeg Festivala u glamurozan svijet frizura i ljepote.

"Na Hairstyle News dolazim ne samo sa željom da otkrijem nove frizerske kreacije i trendove, nego i da obnovim prijateljstva s brojnim mladim, entuzijastičnim frizerima koji me svake godine iznova iznenade svojim inovativnim performansom i nadasve zanimljivim i čarobnim načinima stiliziranja kose", poručila je voditeljica koja je vjerna prijateljica ove frizerske manifestacije.Iza kolekcije Universe koju su pripremili članovi IDEA akademije skriveni su radovi inspirirani svemirom i bogatstvom njegovih boja i oblika.

"U kreiranju frizura bili smo vođeni idejom da tehnikom oslikavanja, koja stvara privid trodimenzionalnosti, i oblikovanjem kontura kruga, kao vječne forme, prenesemo na kosu svu raskoš boja svemirskih bespuća i obrise planeta", poručila je oduševljenoj publici Ivana Bajsić, članica IDEA akademije.

U kolekciji glamuroznog naziva Hair le Queen MI Hair Academy je predstavio frizure inspirirane svijetom klauna, obojene živim nijansama i temeljene na trima osnovnim elementima šišanja – krugu, trokutu i kocki."Kod svečanih smo frizura inspirirani arhitekturom 21. stoljeća željeli pokazati da se kroz dašak novog vremena i od kose može napraviti nešto inovativno i monumentalno", pojasnio je Mario Treščec, član MI Hair Academy tima.Tim ZGAT akademije, poznat po jedinstvenom pristupu kosi, ispričao je svoju kreativnu frizersku priču isprepletenu s modom, glazbom, tehnikom i dizajnom.Njihova kolekcija Data Patterns predstavlja spoj klasičnog i elegantnog te modernog i pomalo avangardnog na jednostavan, jezgrovit i edukativan način.

Pozornica Hairstyle Newsa bila je i ove godine mjesto na kojem su poznati regionalni frizeri predstavili svoje frizerske kolekcije. Slovenska frizerska akademija MIČ Styling Art prezentirala je svoju najnoviju kolekciju Young Stars, inspiriranu valovima i kovrčama starog Hollywooda te kombiniranu s klasičnim šišanjem i detaljima iz doba punka."Mi kao frizeri imamo najljepši posao na svijetu", prokomentirao je Tomaž Turk, član Akademije i pozvao posjetitelje da se inspiriraju njihovim frizerskim modelima.

Poznati slovenski frizer Stevo Pavlović i ove je godine imao čast zadnji nastupiti na Hairstyle Newsu i pokazati svoju kolekciju Mainstream koja je spoj simetričnih i asimetričnih precizno ošišanih linija.Ovogodišnji je Festival ugostio preko tisuću frizera iz cijele regije koji su uz sudjelovanje na stručnim i poslovnim te Look&Learn seminarima, u sklopu kojih su bile demonstrirane Must Have frizure u nadolazećoj sezoni, mogli pogledati i široku ponudu frizerske opreme na sajmu izložbeno-prodajnog karaktera.

Osobito je bio zanimljiv okrugli stol Hrvatski frizeri u Europskoj uniji u sklopu kojeg su frizerski predstavnici iz Slovenije i Hrvatske te Europskog saveza frizera Coiffure EU, raspravljali o izazovima i mogućnostima hrvatskih frizera koje im donosi europsko frizersko tržište. Hrvatska premijera svjetski poznatog dokumentarca Vidal Sassoon the Movie, filma o čovjeku koji je unio revoluciju u frizerstvo, bila je ovogodišnja festivalska poslastica koja je nadahnula mnogobrojnu publiku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Savjeti i preporuke

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.