Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Špijunski paket za odgovorne

Ako ste ikada sumnjali da vaš partner tajno telefonira usred noći, postoji mogućnost da otklonite dvojbe.

Radi se o tehnologiji, koji se do sada koristila samo u policijskim i kriminalističkim obradama, a nedavno je stigla i u javnu prodaju.

– Bluetooth špijunski paket je jedna od najfenomenalnijih mobilnih tehnologija ikad napravljenih i mi smo na nju jako ponosni, rekao je Steve Barker, direktor operacija na Estealth.com.
Pomoću njega možete pristupati drugim mobilnim aparatima bez da za vama ostaje ikakav trag o vašem „njuškanju“. Vaš partner nikada neće saznati da imate pristup njegovom telefonskom imeniku, porukama ili fotografijama.

Osim pisanih i multimedijskih sadržaja, možete vidjeti koga je i kada nazvao ili od koga je primio poziv. Da vaša saznanja budu što potpunija, moguće je „žrtvinom“ telefonu zadati da vas nazove svaki put kada primi poziv ili kad nekog nazove.

Jedini uvjet je da se nalazite u dometu bluetootha, što je za obavljanje „kućnih“ poslova sasvim dovoljno.

Upozorenja iz Agencije za zaštitu osobnih podataka

Proizvođač tvrdi, kako je proizvod legalan, ali u Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) su za She.hr naglasili, da legalnost ili ilegalnost opisanog programa za mobilne uređaje oviso o tome koristi li se takav program za pristup, prikupljanje i korištenje tih podataka za daljnju obradu, odnosno postoji li za to privola osobe o čijim se osobnim podacima radi.

Stoga AZOP savjetuje građanima da ne koriste proizvode kojima se bez znanja i privole neke konkretne osobe mogu prikupljati njeni osobni podaci, kako bi se izbjegla neželjene i protupravne posljedice, potvrdila je načelnice odjela za pravne poslove AZOP, Sanja Vuk.

Ako se držite savjeta, software možte naručiti i “skinuti” s interneta, a trenutačna cijena je oko 70 dolara. Korištenje nije ograničeno modelom ili godinom proizvodnje mobitela, kompatibilan je za sve marke, a jedini uvjet je da vaš mobitel ima bluetooth i podržava Javu. Nakon što ga "skinete", instalira se na uređaj putem USB kabla. Može se koristiti u svakoj zemlji i njegova upotreba nije ograničena lokalnim operaterima.

Tanka crta do kaznenog djela

Dakle, moguće ga je koristiti u granicama zakona i ne dovoditi sebe u nepovoljnu situaciju. Naime, kako ističe AZOP, nužna je privola osobe čijem bi se mobilnom telefonskom aparatu pristupilo, dok je u odnosu na maloljetnu djecu uputno konzultirati dječju pravobraniteljicu.

Pamet u glavu. Riječ je o proizvodu gdje je iznimno tanka linija između legalnog i ilegalnog pa dobro razmislite prije upotrebe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dizajn

Bez pogovora, tehnologija je postala sastavni dio našeg života pa su samim time i tehnološki proizvodi poput televizora dizajnom svake godine sve bolji, zanimljiviji...

Dobar posao

Visoko kvalitetna tehnologija, inovativan dizajn i jednostavna upotreba čine Bioptron svjetlosnu terapiju vrlo učinkovitom.

Zanimljivosti

Otvaranjem redizajniranog Xiaomi Storea u Zagrebu, u suradnji s ovlaštenim distribucijskim partnerom tvrtkom Bijelić Co, Xiaomi će dodatno pojačati vidljivost svojih proizvoda i prisutnost...

Zanimljivosti

Xiaomi je i ovog puta oduševio korisnike diljem svijeta i to s potpuno nova tri modela izvanrednih karakteristika.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.