Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Splitska modna razglednica

Arileo i ove godine na Cro – A – Porteru.

Dizajnerski modni par iz Splita Marija i Jurica Pirić, partneri u modi, ali u bračnom životu predstavljaju se pod sve poznatijim modnim imenom Arileo. Nakon prestižnog studija dizajna u Milanu osnivaju modnu marku koja ima sve veći broj modnih poklonika i izvan Splita, rodnog grada u kojemu žive i djeluju. Najpoznatiji su po večernjim haljinama izrađenim od najfinijih materijala koje odišu ženstvenošću. Njihove unikatne i originalne kreacije, nerijetko oslikane rukom, odskora ćemo moći nabaviti i na zagrebačkoj adresi.

Dizajnerski duo ove sezone po deveti put predstavlja svoju kolekciju na poznatom modnom događanju Cro-A-Porter, koje se održava ovog tjedna u Zagrebu.

Nova kolekcija

O aktualnoj kolekciji, ali i modi općenito, popričali smo s Juricom Pirićem.

‘Za razliku od naših prethodnih kolekcija, najnovija je minimalistička i vrlo pročišćena. Oni koji prate i poznaju naš rad, prepoznat će jedan sasvim drugačiji kreativni pristup, koji se temelji na modnom izrazu čiji cilj nije ambiciozno stilsko poigravanje.
Svaku kolekciju stvaramo vođeni nekim osobnim impulsom.Ovoga puta inspiraciju smo pronašli u skulpturi, preciznije spoju antičke i moderne skulpture’, kaže Pirić.

Za izradu haljina ovaj dizajnerski duo koristi najprozračniju svilu i lamelirani pamuk, a od boja prevladavaju bijela i srebrna. Istinska novost ove kolekcije su modni detalji – pojasevi od kože dekorirani ogledalima.

Cro – A – Porter

‘Mišljenja smo da je najbolja reklama za stvaranje modnog branda predstavljanje kolekcija na modnim revijama, u ovom slučaju Cro-A-Porteru koji je jedan od najvažnijih modnih događanja u Hrvatskoj. Ustrajnost u radu i pojavljivanje na modnim manifestacijama, prema našem mišljenju, umnogome doprinose prepoznavanju modne marke’, kaže Pirić.

Ona također smatra kao uz puno truda, rada i odricanja se može živjeti od mode, što je ujedno i moja preporuka mladim dizajnerima kojima tek predstoji put uspinjanja na modnoj sceni.

Moda kao život

‘Moda je sastavni dio našeg života, a zadovoljni kupac je najljepši dio našeg posla.U našim ranim kolekcijama osjeti se orijentiranost na tržište, što je ponekad znalo rezultirati zanemarivanjem umjetničkog segmenta odjevnog predmeta. Balans između ova dva sadržaja mode nije uvijek jednostavno pronaći’, kaže Pirić.

Jurica i marina Pirić su završili četverogodišnji studij dizajna u Milanu, gdje su stekli dragocjena znanja.

‘U modi nije dovoljno posjedovati urođenu kreativnost te steći određena znanja iz konstrukcije modela, nego i prihvatiti činjenicu kako je moda također i spoj umjetnosti i profitabilne djelatnosti.Na posljednjim revijama, trudimo se svojim modelima ostaviti kreativni trag, a poslije istu tu kolekciju prilagoditi zahtjevima tržišta’, kaže Jurica Pirić.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

S modne piste

Ženska elegancija i gracioznost prve su asocijacije na splitski modni dvojac Arileo.

Fashion report

Dobro poznat monokromatski izričaj i romantičan Arileo stil i dalje će biti prisutan u svim modelima, jer su za ovaj modni dvojac klasika i...

Fashion report

Modni brand Arileo koji godinama oduševljava svojim klasičnim i promišljenim dizajnom predstavlja modnu kampanju za aktualnu kolekciju jesen/zima 2016.

Knjige i glazba

Na Trećem ekumenskom saboru u Efezu 431. godine službeno je nazvana Theotokos, Bogorodica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.