Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Štedljivi trikovi pametnih kupaca

Jednostavni načini da si olakšate šoping i uštedite novce.

Nisam dovoljno bogata da bih kupovala bez plana – pravilo je kojeg se svi pametni kupci drže, a i svi oni koji znaju za važnost tjednog jelovnika i tjedne shopping liste. Pridržavanjem još nekih pravila lako i sami možete spadati u kategoriju pametnog kupca

1. Shopping lista

Nikad, ali baš nikad ne krećite u nabavu bez svoje shopping liste. Kupite samo ono što je na listi (to je sve što vam treba), platite i brzo izađite van.

2. Obrok prije kupnje

Nikad ne idite u kupovinu gladni. To ne samo da nije dobro za vaš novčanik, nego nije dobro ni za vašu liniju.

3. Kupujte samo potrebno

Izbjegavajte impulzivnu kupnju dok čekate svoj red na blagajni (da li vam zaista trebaju još jedne žvake, čokoladice, baterije, časopis i sl.?).4. Pretplata na časopis

Ako ionako svaki mjesec kupujete neki časopis, razmislite o pretplati i uštedjeti ćete 10-20% godišnje.

5. Uspoređujte cijene

Pažljivo čitajte cijene i kad uspoređujete namirnice, obratite pozornost na količinu (u mnogim trgovinama lako je uspoređivati cijene, jer ispod cijene proizvoda imaju navedene jedinične cijene npr. za 100g proizvoda).

6. Provjerit cijene u više trgovina

Ako imate vremena, provjerite ponudu u različitim trgovinama (neki diskonti nude hranu dobre kvalitete po vrlo povoljnim cijenama, ali je izbor ograničen na samo jednu ili dvije robne marke)

7. Pratite akcije u trgovinamaKupujte robu na akciji – ne zanemarujte letke koji vam svakodnevno stižu u vaš poštanski sandučić provjerite koja hrana je na akciji (snižena ili npr. plati 2 kupi 3 proizvoda) i na temelju toga napravite svoj tjedni
jelovnik i shopping listu.

8. Pogodnosti za vjerne kupce

Koristite loyalty programe trgovačkih lanaca.

9. Brendovi trgovačkih lanaca

Kupujte brandove trgovačkih lanaca umjesto poznatih marki (ali pazite, ponekad su robne marke toliko snižene da mogu čak biti povoljnije od trgovačkih marki ili no name proizvoda).

10. Kupovina na veliko

Na veliko kupujte samo nepokvarljive namirnice koje redovito trošite11. Online kupovina

S obzirom na visoke cijene goriva i sve manje slobodnog vremena, mnogi se okreću online kupovini. Za vrijeme pauze za ručak, spojite se na stranice vaše omiljene trgovine i naručite namirnice online.

Dom za 5

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Financije

Jedna od vještina za koju treba malo više vremena, a koje bi dijete trebalo usvojiti dok je s roditeljima je i štednja.

Financije

Mnoga dosad provedena istraživanja pokazala su da gotovo polovica odraslih ljudi nema ušteđevine ili pak je taj iznos premalen da bi pokrili nenadane troškove.

Fashion report

Preko 3000 modnih marki sniženih do 80%, više od 500 novih ponuda svaki dan i besplatan povrat samo su neke od pogodnosti BestSecret trgovine.

Budi fit

Glad je vrlo neugodan, ponekad čak i bolan osjećaj.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.