Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Štefica Cvek u raljama mobitela

„Plavi zub“ je prvi hrvatski festival filmova snimljenih mobitelom u kojemu mogu sudjelovati svi koji imaju prijenosni telefon.

– U Europskim zemljama se ovakvi festivali odvijaju već godinama. S obzirom da danas svi imaju mobitele, pomislio sam zašto ne bih tako nešto pokrenuo, ističe za She.hr organizator Damir Stupnišek.

Razvojem mobilne tehnologije, film je postao dostupan širokom krugu ljudi. Danas gotovo da ne postoji mobitel koji nema u sebi ugrađenu kameru. Tako se filmom mogu baviti svi zaljubljenici u taj medij, a ne samo profesionalci. „Plavi zub“ će omogućiti komunikaciju i izmjenu iskustva između filmskih amatera i profesionalaca.

Filmski smiješak plavog zuba

Na festivalu će se prikazivati prijavljeni filmovi raspoređeni u četiri kategorije: ljubavni „Krivo je more/ More than words“, životni „Štefica Cvek u raljama života/ Life is life“, glazbeni „Hajde da ludujemo/ I don’t feel like dancing“ i humoristički „Ima li pilota u avionu?/LOL“.

Stupnišek je otkrio kako je naslove osmislio tako da budu neformalni i bliski mlađoj publici za koju vjeruje će najviše i prijavljivati svoje uratke za ovaj festival.

Autori-amateri mogu prijavljivati svoje radove do 30. studenoga putem uploada na internet stranici „Plavog zuba“. Pristigle radove pregledati će žiri – Ana Hušman, vanjska suradnica na Akademiji likovnih umjetnosti, Velimir Grgić, scenarist nekad popularnog „Zuhra show-a“, Kristijan Milić, filmski redatelj, te Livio Badurina, glumac.

– Htio sam sastaviti žiri od ljudi iz raznih branši ali koji imaju doticaja s glumom i režijom. Naravno, uvjet je bio da su otvoreni i bliski mladoj publici, navodi Stupnišek.

Pobjednike bira publika

Žiri će izabrati najbolje filmove koji ulaze u konkurenciju za nagrade u pojedinim tematskim kategorijama. Osim toga, dodijeljuje se i  i „Grand prix“ – Nokia N96, mobitel koji ima napredne funkcije s kojim će pobjednik moći snimati još kvalitetnije filmove.

Ostale nagrade su mobiteli i priključci za Internet, a konačne pobjednike izabrat će publika na završnoj večeri, 6. prosinca u Kinu Europa.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Veliki crveni pas Clifford animirana je filmska adaptacija serije klasičnih dječjih knjiga autora Normana Bridwella iz 1963. godine.

Zanimljivosti

‘Južni vjetar: Ubrzanje’  zasjeo na vodeću poziciju najboljeg regionalnog kino otvaranja, čime su oboreni svi mjerljivi rekordi gledanosti unazad 20 godina.

Zanimljivosti

VJEČNICI su 25. film iz Marvelovog filmskog svijeta i donose sasvim novu pustolovinu o deset superjunaka koji nikad dosad nisu bili viđeni na velikim...

Zanimljivosti

Južni vjetar najveći je hit suvremene srpske i regionalne kinematografije kojeg je pogledalo milijun i pol gledatelja u kinima, a po interesu koji vlada...

Advertisement