Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Stil po dvojčekima ili spontana Pepeljuga

Znam da postoje ta bajkovita bića – uvijek sređene majke male djece.

Sinoć smo neplanirano muž i ja dobili slobodnu večer. I to za odlazak u kazalište, ni manje, ni više. Kulturni kakvi jesmo, odlučili smo posjet hramu umjetnosti upriličiti nešto formalnjim od svakodnevnog outfita. Oprala sam kosu, čak sam je i izvukla u donekle pristojnu frizuru, uredila sam nokte… i otvorila ormar. Zapuhnulo me vječno pitanje svih žena "Što ću obući?", popraćeno antologijskom "Ali ja nemam ništa za obući…" konstatacijom.

Otkako su cure došle, svijetom hodam u trapericama i najobičnijoj majici, ne računajući dvije svečane prilike u međuvremanu za koje je toaleta bila rezulat višetjedne strategije.
U životu prije djece uživala sam u svim (ne)mogućim odjevnim kombinacijama koje sam smišljala, trošeći puno novaca na odjeću. O tome vremenu svjedoči i 4 metra dupkom puna ormara koji me dovodi i do problema broj 1 – sve su stvari zgužvane.

U stalnoj borbi za dragocjeni prostor koji sada dijelim s još dvije osobe (ne dajte se zavarati, male jesu, ali je popratna oprema silna), ovakve kolateralne posljedice su neizbježne – još jedan od razloga zašto su traperice i prva čista, speglana majca moj prvi izbor.

Vadim dasku, peglu i rješavam problem, kada nailazim na problem broj 2 – cipele. Ah, ti svevremeni ženski predmeti strasti, nikad ih dosta. Između 60-ak pari koliko ih posjedujem, a koji su, opet, radi pomanjkanja prostora svoj dom našli na 2,5-metarskom ormaru, pažljivo nagađam i ciljam pravu kutiju i upriličujem "Seks i grad" moment kada se poput Carrie penjem se po lojtricama kao prema svetom gralu.

Uf, bljak, prašina… Ne, to nisu te… Možda bi bolje izgledala u onima…

No, ono što bi stvarno "diglo" odabranu kombinaciju je nakit. Problem broj 3: u velikom pospremanju pred porod i čišćenju svega što nije baby proof zametnula sam veliki dio blaga.

Ok, može i bez kavijara, pa preskačem na broj 4 – šminku. Od duge neupotrebe upitna je njena tekstura i rok trajanja. No, riskirajući posjet dermatologu, nabacih malu fasadicu na već zacementirane podočnjake, malo maskare i čisto lagani sloj sjajila. Kad je bal…

Konačno sam se upasirala. Muž je već nestrpljiv i skakuće u hodniku s noge na nogu, kada shvatih da nemam pripadajuću torbicu. Zapravo nemam nikakvu budući da stalno nosim onu dječju s pelenama, sokićima i sl. "Odi ugrijat auto ili nešto!" kažem mužu i kupujem si vrijeme dok posežem u ladicu s torbama. Ona koju obično trebaš, uvijek je na dnu.

"Evo me, gotova sam", obavještavam muža dok oblačim jaknu. Hm… Ma, ne ide mi baš na ovo. "Sekundu i idemo", trčim u ormar po kaput.

Napokon smo izašli kada se počelo događati nešto čudno – moj hod je samouvjereniji, moj stav uspravniji , osjećam se super, zadovoljno, samopuzdano! Osjećam se…umorno! Brzo se vraća ustaljeni osjećaj. Nakon cjelodnevnog bedinanja djece i stvaranja Pepeljuga efekta, ne trebam ni reći da sam na predstavi skoro zadrijemala.

Znam da postoje ta bajkovita bića – uvijek sređene majke male djece. Kao sirene pojavljuju se na mahove i baš sam jednu vidjela kod pedijatra, u dućanu, na pošti… Možda je to suptilna vještina ili jednostavno svuda razvikani stil, no za mene je moda nestala danom njihova rođenja.

Sada je polako ponovno puštam u život kroz prsten, naušnicu, remen u nadi da ću i ja jenog dana biti i izgledati kao mitološka "žena koja ima sve".

Dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Majčin dan se bliži, a ako netko zaslužuje poseban tretman na barem 24 sata, to su mame.

Obitelj

Djeca mogu oprostiti neke pogreške, neke odmah, neke s vremenom. Ali postoji vrsta pogreške koja se nikad ne oprašta.

Obitelj

Od svojih tinejdžera ponekad čujete baš svašta!

Obitelj

Roditelji mogu pasti u zamku negativnog roditeljstva, što bi moglo uključivati ​​izražavanje negativnih emocija, kritiziranja i grubo ophođenje s djecom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.