Stingovu toskansku vilu renovirala mafija

Posjed bivšeg pjevača grupe ‘Police’ i uspješnog solo izvođača Stinga nedavno se našao na ‘crnoj listi’ radova građevinske tvrtke GGF i PDP Construction, čiji su radnici radili na renoviranju njegove toskanske vile.

Upravo su te tvrtke povezane s mafijom Camorrom i optužene za sudjelovanje u izdavanju lažnih faktura u iznosu od 10 milijuna eura, što im je omogućilo da utaje porez u iznosu od tri milijuna eura. Na popisu obavljenih radova spomenutih tvrtki uz spomenutu vilu nalaze se i firentinski Hard Rock Café te Galerija Uffizi.

Tvrtke su registrirane pod ‘čistim’ nazivima, no zapravo su u vlasništvu 62-godišnjeg Giovannija Potenze povezanog s Camorrom, proglašenog krivim 2007. zbog veza s mafijom, prenosi La Repubblica.

sting tekstPolicija je u srijedu uhitila šest osoba umiješanih u nezakonite poslove te zaplijenila 11 milijuna eura vrijednu imovinu, među kojom su vile, luksuzni automobili te blokirala bankovne račune. Tvrtke GGF i PDP surađivale su s lažnim tvrtkama u regiji, osiguravajući krivotvorene račune u razdoblju između 2007. i 2012.

Inače Sting je vilu ‘Il Palagio’ iz 16-og stoljeća kupio 1999. godine i potpuno je obnovio, a kasnije je zakupio i dodatno zemljište od prijašnjeg vlasnika, vojvode Simonea Vincenze Vellutti di San Clemente. Raskošno talijansko imanje ima svoj bazen, veliku kamenu šahovsku ploču u vrtu, košnice, šumu, jezero i vrtnu kuhinju, a nalazi se u slavnoj pokrajini Chianti, po kojoj je nazvano i istoimeno vino.