Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 1

Stiže četvrta sezona serije “Sluškinjina priča”

Kao i kultni roman Margaret Atwood po kojoj je snimljena, serija ‘Sluškinjina priča’ podsjeća nas na to da su ženska prava gotovo uvijek među prvima na nišanu totalitarnih društava.

Kao i kultni roman Margaret Atwood po kojoj je snimljena, serija ‘Sluškinjina priča’ podsjeća nas na to da su ženska prava gotovo uvijek među prvima na nišanu totalitarnih društava. To čini kroz intimnu priču o jednoj ženi u jednom takvom društvu i pritom nam pokazuje da korijeni takvog odnosa prema ženama postoje svugdje. Jer iako je okruženje ‘Sluškinjine priče’ izmišljeno i ekstremno, svaka će žena barem u djeliću iskustva glavne junakinje prepoznati i djelić vlastitoga.

Prve tri epizode nove sezone nagrađivane serije „Sluškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale) dolaze 29. travnja na HBO GO, dok će premijera na HBO kanalu biti 30. travnja u 20.00h.

Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, „Sluškinjina priča“ govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom „povratku tradicionalnim vrijednostima”. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) je Sluškinja u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. U tom strašnom društvu Offred se mora snaći među Zapovjednicima, njihovim okrutnim ženama, domaćicama marthama i svojim kolegicama sluškinjama – gdje bi bilo tko mogao biti gileadski uhoda – a sve s jednim ciljem: da preživi i pronađe oduzetu joj kćer.

 

 

U četvrtoj sezoni, June (Elizabeth Moss) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom prijeti da će ju progutati i uništiti joj najdragocjenije odnose.

Osim Elizabeth Moss, u seriji glume Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Ann Dowd, Max Minghella, Madeline Brewer, O-T Fagbenle, Amanda Brugel, Bradley Whitford i Sam Jaeger. Izvršni producenti četvrte sezone „Sluškinjine priče“ su Bruce Miller, Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears, Eric Tuchman, John Weber, Frank Siracusa, Sheila Hockin, Kira Snyder i Yahlin Chang.

Pročitajte još

She Book Club

Svjedočanstva su objavljena u nakladi Lumen izdavaštvo, a bolje ljetno štivo teško bismo mogli poželjeti!

She Book Club

Nove, sjajne knjige Margaret Atwood, Maše Kolanović i Jasena Boke upravo su objavljene u Profilovu izdanju.

She Book Club

Alias Grace je dirljiv i potresan roman autorice Sluškinjine priče i trilogije Ludi Adam, Margaret Atwood.

She Book Club

Zapela mi je za oko knjiga Margaret Atwood Sluškinjina priča u prijevodu Nedeljke Paravić.

Advertisement