Što je orgazam grudi i kako ga postići?

Orgazam grudi može se doživjeti kao posljedica nadraživanja cijelih grudi ili samo bradavica. Do orgazma grudi mogu vas dovesti masažne tehnike koje žene preko jakog uzbuđenja vode do orgazma, koji je jako povezan s hormonom oksitocinom. Levin Roy u članku koji se nalazi u prvom broju časopisa seksualnosti Sexual & Relationship Therapy opisuje da se spomenuti hormon u tijelu otpušta za vrijeme seksualne uzbuđenosti, a postoje i znanstveni dokazi da se taj hormon otpušta za vrijeme milovanja ženskih grudi.

Revija Men's Health orgazam grudi predstavlja istraživanjem dr. Herberta Otta, koji veli da se ta vrsta orgazma događa kada je fokus uzbuđenja samo na grudima, ali i da je to druga najčešća vrsta orgazma. Barry R. Komisaruk i ostali autori knjige The orgasm answer guide otkrivaju da se orgazam grudi događa u trenutku kada stimulacija grudi utječe na nadraženost nekih živčanih neurona u hipotalamusu, gdje se nalazi senzor za aktivaciju uzbuđenosti genitalija.

Što o orgazmu grudi kaže statistika?

Dr. Otto testirao je 213 dobrovoljki, od kojih je 29 posto jednom ili više puta doživjelo orgazam grudi, a po istraživanju seksologa Marshalla Millera i Doriana Solota, orgazam grudi doživjelo je samo jedan posto ženske populacije. Orgazam grudi doživjele su i neke trudnice ili majke koje doje kada su bebe sisale njihove bradavice.

Osim oksitocina, u majčinu mlijeku nalazi se i hormon prolaktin. Brojne žene zato se za vrijeme dojenja najviše približe orgazmu grudi. Osim toga, lakše ga doživljavaju žene s manjim grudima nego one s velikim, poručuje Levin Roy. Iako je orgazam grudi dosta rijetka pojava, stimulacija grudi, koja je njegov preduvjet i vodi do njega, u većine ljudi jako utječe na uzbuđenost.

Kako do orgazma grudi?

Orgazam grudi ne postiže se samo tako, jer su pripreme za taj orgazam malo veće. Malo će koja žena biti oduševljena grubim štipanjem i gnječenjem grudi, ali nijedna se neće buniti zbog nježnog ljubljenja, maženja i lizanja. To nije dovoljno raditi nekoliko sekundi. Kako biste pobudili žensku seksualnu opuštenost, potrebno je masirati barem 20 minuta.

Žene na portalu Sex Kitten preporučuju da se bradavice nadražuju vrlo nježno jer grublji potezi izazivaju nelagodu i bol. Ženama je posebno uzbuđujuća masaža pri kojoj partner grudi obuhvati cijelim dlanovima i masira ih tako da svi prsti osim palca kružno masiraju bradavice. Pri masaži je pametno koristiti neko masažno ulje, dodiri će biti ugodniji i intenzivniji, a možete pokušati i s perom. Nikako ne zaboravite ljubiti grudi, preporučuje priručnik Secrets of erotic massage.

Intimatemedicine.com.hr