Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Što je zidni pilates i zašto je toliko popularan?

Tijekom zidnog pilatesa, izvode se iste tradicionalne pilates vježbe, ali uz pomoć zida, koji oponaša šipku za stopala koja se koristi na satovima pilatesa na reformeru.

Jedna od najboljih stvari kada je riječ o pilatesu je što se može prilagoditi bilo kojoj razini kondicije i ne zahtijeva puno prostora ni opreme, što ga čini odličnom tjelovježbom za kod kuće.

Tijekom zidnog pilatesa, izvode se iste tradicionalne pilates vježbe, ali uz pomoć zida, koji oponaša šipku za stopala koja se koristi na satovima pilatesa na reformeru.

Pritisak stopala na zid tijekom izvođenja različitih vježbi omogućuje vam da dodate otpor svakom pokretu, što vam može pomoći u izgradnji snage.

Ovo je vrsta treninga otpora poznata kao izometrijski trening. U suštini, možete birati da upotrijebite silu na različitim razinama svog maksimalnog napora, objašnjava Heather A. Milton, certificirana fiziologica kliničkog vježbanja, stručnjakinja za snagu i kondiciju (CSCS®) te trenerica tjelovježbe protiv raka.

@mini_aoe #ร่อง11 #sixpack #ปั้นกล้ามท้อง #ลดหุ่น #ฟิตกับtiktok #tiktokการกีฬา #ปั้นกล้ามตามแม่โอ๋ #tiktokuni #absworkout ♬ nhạc nền – MUSIC DJ DANCE 88
Prednosti zidnog pilatesa

Wall Pilates je odličan za poboljšanje stabilnosti, ravnoteže, snage i kontrole. Za razliku od tradicionalnog pilatesa, vaša stopala su obično podignuta tijekom većeg dijela treninga, tako da možete doživjeti povećanu cirkulaciju, poboljšanu probavu i san te smanjiti grčeve mišića, prenosi Ordinacija.hr.

Iako nema mnogo istraživanja koja bi poduprla tvrdnje o pilatesu na zidu, Milton ističe neke prednosti uključivanja ove vrste vježbi u vašu rutinu.

Rezultati zidnog pilatesa

Popularnost ove vrste vježbanja potaknula je jednomjesečne izazove koji kruže društvenim mrežama. 

Fitness influencerica Renée Mowatt zidni pilates prvi je put otkrila na TikToku – gdje hashtag ima 12,6 milijuna pregleda. 

@reneemowatt Try my new beginner pilates challenge on YT: Renée Mowatt 🤩🤌🏽 #pilates #pilatesabs #pilateschallenge #fyp #pilatesresults ♬ son original – Sev7en.aep

Za početak, radila sam pilates na zidu oko 4-5 puta tjedno kako bih stvarno poboljšala svoju formu i kondiciju, kaže Mowatt te dodaje kako je prve rezultate počela viđati nakon otprilike mjesec dana 10-30-minutnih pilates vježbi na zidu; primijetivši napredak u njezinoj snazi, fleksibilnosti i koordinaciji.

Ne propustite

Duh i tijelo

Učenje iz vlastitih grešaka je privilegija koju bismo svi trebali prihvatiti i iskoristiti, umjesto da se skrivamo iza lažnih opravdanja ili krivimo druge za...

Zanimljivosti

Nova istraživanja sugeriraju da mlade djevojke koje ranije ulaze u pubertet možda izvlače kraći kraj – posebno kada je u pitanju njihovo mentalno zdravlje.

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Hording sindrom nije bolest svojstvena potrošačkom društvu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.