Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
majka
majka

Duh i tijelo

Što? Jesam li luda?

Hoćete li živjeti bolje, ovisi isključivo o vama.

Moderan stil življenja nameće visoka očekivanja, brz i produktivan rad i ispunjenje većine vremena kojim raspolažemo. U takvom životnom vrtlogu neko se vrijeme osjećamo dobro i ne primjećujemo da zapravo gorimo. Često se zbog velike količine stresa i nedostatka vremena pretvaramo u kolekcionare negativnih osjećaja i primisli. Strastveni kolekcionari tako mogu stvarati nove probleme, koji potencijalno rezultiraju depresijom i anksioznošću.

Što nam je činiti?

Usluge psihologa, psihoterapeuta i psihijatra razlikuju se. Kod psihologa možete potražiti pomoć i podršku u rješavanju problema i ostvarenju pojedinih pozitivnih životnih promjena. Psiholog će pomoći svima s lakšim psihičkim tegobama. Sve teže psihičke tegobe tretirat će psihijatar, koji će osim savjetodavne pomoći ponuditi i medikamentoznu. Psihoterapeut pruža savjetodavne usluge kratkoročnog i dugoročnog trajanja. Psihoterapeutski tretman služi da bolje upoznate sebe, nađete uzroke svojih problema, poboljšate pozitivno mišljenje i naučite nove obrasce ponašanja. Kada smo otkrili kome se obratiti, važno je dalje istražiti što se radi, u ovome slučaju, u sklopu psihoterapijskog tretmana.

Zašto terapija?

Obiteljske razmirice, prekid veze, smrt voljene osobe, promjena posla i mjesta stanovanja, depresivno raspoloženje i stres, narušeno zdravlje, konzumacija alkohola – o svemu se razgovora sa psihoterapeutom, pa i o mnogo čemu drugom čega se ljudi srame. Kakav god problem ili tajnu skrivali duboko u sebi, morate znati da ne postoji ništa što bi moglo šokirati psihoterapeuta. Psihoterapeut je čuo sve, pa i ono što ne možete ni zamisliti. Svi podaci povjereni u četiri zida savjetodavne prostorije bit će strogo čuvani i iskorišteni u terapijskom procesu. Terapija će vam omogućiti bolje poznavanje sebe, kvalitetnije vrednovanje svojih osjećaja, unapređenje komunikacijskih vještina, povećanje samopouzdanja i samopoštovanja, kao i ostvarenja još mnogih drugih promjena kojima težite. Međutim, na svakom uglu bilo koje četvrti u gradu može se čuti – nisam lud/a da idem psihijatru, a osoba više ne funkcionira od silnog stresa, nemira i brige. I za sam kraj, hoćete li živjeti bolje, ovisi isključivo o vama. Razmislite!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Pogledajte video. U njemu ćete pronaći i savjete i čuti osobna iskustva. I progovorite protiv nasilja!

Život u dvoje

Teme koje predviđaju sretnu budućnost.

Suncokreti na oblacima

Samoća mi uopće teško ne pada, dapače, često je obožavam u jednu ruku, na neki način. Iskreno joj se divim.

Život u dvoje

One se ugodnije osjećaju u društvu zrelog muškarca koji se riješio svojih kompleksa, naučio kako postupati sa ženom...

Advertisement