Što nam odaje poljubac?

Poljupci su savršen način uz pomoć kojeg drugoj osobi pokazujete što osjećate. Kaže se da je poljubac žarka želja da se udahne dio voljene osobe. Ovim slatkim znakom pažnje povezujete se s bliskim ljudima, prijateljima, djetetom, ali i iskazujete strast prema partneru. Što nam odaju različiti poljupci?

Obraz

Poljubac u obraz može biti sladak način pomoću kojeg iskazujete naklonost prema dragoj osobi ili sramežljiv način pomoću kojeg se želite približiti osobi s kojom ste na prvom spoju. Pusa u obraz obično se daje zatvorenih usana, a ne mora biti povezana s fizičkom privlačnosti.

Uho

Ljubljenje u uši nabijeno je strašću i ima seksualne namjere, ovisno o intenzitetu. Pusa u uho odaje zaigranu i nestašnu narav davatelja.

Vrat

Poljubac u vrat vrlo je senzualan i romantičan, a dobar je uvod u predigru.

Ruka

Gesta poljupca u dlan, a posebno vanjsku stranu šake označava divljenje, nježnost i želju za ljubavi. Pokazuje i povjerenje koje osoba koja ljubi osjeća prema osobi čiju ruku ljubi.

Čelo

Pusa u čelo je zaštitnička i odaje veliku nježnost.

Poljubac sa zagrljajem

Kada se istovremeno ljube i grle, dva tijela su u bliskom kontaktu. Ovo označava jaku privlačnost na senzualnoj i seksualnoj razini i predaju jedno drugome.

Usne

Poljubac u usne označava strast, može govoriti Volim te ili Želim biti s tobom, a ako je ovlaš, može značiti samo prijateljstvo. Tumačenje ljubljenja u usta ovisi o intenzitetu. Ljubljenje zatvorenim usnama karakteristično je za stare filmove u kojem glavni junak čvrsto 'zgrabi' svoju dragu i na taj način joj govori Moja si, ne opiri se, a ona mu se drage volje prepušta.

Francuski poljubac

Ljubljenje otvorenih usta kod kojeg se jezici dodiruju i isprepliću, pokazuje strast i predaju drugoj osobi. Ovaj poljubac može pokazati kakva je kemija između dvoje ljudi, a često pokazuje i kakva je osoba u krevetu. Istraživanja pokazuju da je ženama poljubac mjerilo kakav je muškarac u seksu, a mnogima je ljubljenje čak važnije od seksa.

Otvorenih očiju

Iako se većina ljudi najviše voli ljubiti zatvorenih očiju, osobe koje ne zatvaraju oči kad se ljube su promatrači.

Zatvorenih očiju

Osoba koja zatvara oči kad se ljubi je primatelj. Kad zatvorimo oči, pojačava se naš osjećaj dodira i tako više uživamo u poljupcu.