Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Što nas je naučila Helen Keller?

Helen Keller bila je američka autorica, politička aktivistica i zagovornica slijepih i gluhih te suosnivačica ACLU-a.

Helen Keller bila je američka autorica, politička aktivistica i zagovornica slijepih i gluhih te suosnivačica ACLU-a. Uslijed iznenadne bolesti kada je imala dvije godine Helen Keller ostala je slijepa i gluha. Učiteljica Anne Sullivan, pomogla joj je da postigne ogroman napredak sa svojom sposobnošću komuniciranja. Helen Keller prva je gluhoslijepa osoba u povijesti koja je diplomirala. Tijekom života dobila je mnoga priznanja za svoja dostignuća.

Sve je ok

Iznimno važna stvar u životu svakog pojedinca je prihvaćanje okolnosti. Tako preuzimamo odgovornost za sve što se dogodilo i što će nam se događati u životu. To je pozicija koja nas motivira da dajemo najbolje od sebe u svakom trenutku razumijevajući pritom da je život skup lijepih i ružnih, pravednih i nepravednih i mnogih drugih iskustava i okolnosti. Prihvaćanje okolnosti u kojima se nalazimo zapravo je prihvaćanje sebe. Takav stav podiže razinu samopouzdanja i otvara nove poglede na život. Otkriva nam razne mogućnosti i rješenja koje nemamo na raspolaganju ako krivimo nekoga ili nešto za ono što nam se događa.

 

„Budite sretni zbog onoga što imate dok radite za ono što želite.

 

Helen Keller bila je inspirativna osoba. Davala je sve od sebe i predano radila na tome da izađe iz izolacije u kojoj se našla uslijed okolnosti. Inspirirala je mnoge ljude uključujući i autoricu ovog članka te dala veliki doprinos svijetu kao i zajednici gluhoslijepih osoba.

 

„Samoća i žaljenje su naši najgori neprijatelji i ako im se predamo, nikada nećemo učiniti nešto mudro na ovom svijetu.“

 

Helen Keller nije željela biti žrtva okolnosti. Prihvaćajući ono što jeste i koristeći ono što ima na raspolaganju obogatila je svoj život i živote mnogih ljudi.

 

„Sigurnost je uglavnom praznovjerje. To ne postoji u prirodi, niti ga doživljavaju djeca ljudi u cjelini. Izbjegavanje opasnosti dugoročno nije sigurnije od izlaganja. Život je ili odvažna avantura, ili ništa.“

Helen Keller

 

Autorica članka Ivana Songcertificirani trener i intervenor za gluhoslijepe osobe.

 

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.