Što ne smijete činiti nakon prekida?

U dubokoj vodi prekida gdje grcate s ostatcima zraka koje vam jaki otkucaji tužnog srca još nisu izbacili iz pluća potrebno je zadržati pamet, ostatke ponosa ako ste vi ostavljena ljubavna stranka i štafetu odluka s kojom ćete trčati još neko vrijeme.

Tako je lako, tako je privlačno stati na nesiguran teren povratka u sada već bivšu vezu i s užitkom se poskliznuti, a da pritom negdje duboko u sebi znate kako vas svaki korak vodi u mrak, ali vaš poznati i topao mrak.

Ipak, upalite lampice u svom mozgu, osvijetlite situaciju i dopustite pameti da vam pokuca na vrata srca. A pritom bi dijalog išao nekako ovako:

Pamet:
Kuc kuc?
Ti: Tko je?
Pamet: Ja sa, Pamet nakon prekida, došla sam vidjeti da li bivšem šalješ poruke, nalaziš se s njim, i uhodiš ga na najdražim mu mjestima.
Ti: Ne znam tko si, a ne otvaram strancima.

Uglavnom, prije nego počnete razgovarati sama sa sobom te bude kasno za bilo kakvu intervenciju, pročitajte ovih nekoliko savjeta koji će vam pomoći da pravac prekida držite ravno, bez stanica koje će vas usporavati u oporavku.

1. Hrana za život, a ne za stalno

Svima su nam poneke romantične komedije isprale mozak, a mi smo naravno pritom i uživali. Uglavnom, ne morate uzeti kantu sladoleda ili kojekakvih namirnica te se trpati kako ne biste razmišljali o prekidu, ili još gore, razmišljali u stilu: "Nisam jela dok smo bili zajedno, sad napokon mogu tamaniti što hoću."

Odmah se osvijestite, prestanite grabiti novu šaku čipsa i shvatite kako pretjeranim hranjenjem samo štetite sebi. Još sigurno ne želite izgledati neugledno kad ga sljedeći put vidite, zato mrkvu u ruke – pa ćete sljedeći pri odabiru novog frajera možda i bolje vidjeti.

2. Koljena na kukuruzu

Moliti bivšeg da vam se vrati je vjerojatno teže nego klečati na kukuruzu, pa zato možda bolje to izostaviti iz svog repertoara akcija za povratak bivšeg. Nitko ne želi biti s nekim tko moli i tko ne cijeni samog sebe. Ako vam se iz straha da ne napravite nešto grozno ili iz sažaljenja ipak vrati, vaša veza neće biti na dobrim temeljima te će vjerojatno uskoro dočekati novi pad.

3. Alkohol i drugi zločini

Normalno je da možete izlaziti s prijateljicama nakon prekida, popiti nekoliko pića, pljuvati po bivšem, plesati do iznemoglosti i namigivati frajeru koji vam se u tom trenutku učinio zgodan. Ipak, u tom trenutku kad između plesa i kasnonoćne prehrane (čitaj: bureka) ostanete sami, ni u kom slučaju nemojte dirati mobitel. Zvanje i slanje poruka će vam samo dati još veću jutarnju glavobolju, a bivši će si moći zamišljati kako je totalni neodoljivi kralj Svemira, što naravno nije, već ste vi zaljubljeni – a s tim ružičastim naočalama sve vam se čini veće.

4. Seks s ex na eks

Prekinuli ste pa je sad seks zabranjen, a pritom i naravno napetiji – i njemu i vama. Ipak, kako po svim mogućim predrasudama – negativnim i pozitivnima su žene emotivnija bića, lako je moguće da pogrešno protumačite seks i iskonstruirate prekrasnu priču ljubavnog pomirenja, koja teško da će se ostvariti.

5. Veza bez veze (bezveze)

Održavanje odnosa kad već niste u vezi samo produljuje agoniju prekida. Na taj način će vam se dogoditi da ćete ga preboljeti za godinu dana, a ne tri mjeseca. Vi se vjerojatno zavaravate kako možete biti prijatelji, ali takav odnos ne može opstati dok je prekid još uvijek svjež. Nakon nekog vremena kad se prebolite i skockate možete poraditi na prijateljstvu.