Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Što pokloniti za Svetog Nikolu? Zamislite ovo!

Darivanje mora biti istinski užitak ne samo za onoga tko prima dar nego i za onoga tko daruje.

Djeca će se zasigurno više radovati dobiju li nekoliko pomno odabranih manjih i jeftinijih igračaka nego samo jednu veću i skuplju. A što ako ste dar izradili sami? Za sve sretnike koji u doba ove krize jure na posao, ovo će biti skoro nemoguća misija. Jednako je i onima koji rade od doma. Ali zamislite ozareno lice svog djeteta kad zaviri u čizmicu i ugleda kockice koje ste sami ukrasili. Ništa više neće biti nemoguće ili teško. Stoga, kad mališan zaspi, prionite na posao.

Izrada drvenih kockica

U svakom gradu možete pronaći stolara. Zamolite ga da vam ustupi četvrtaste drvene ostatke, koji su mu preostali od izrade namještaja, sigurni smo da neće imati ništa protiv. (Ako ne uspijete nabaviti kocke od stolara, potražite lokalni hobi centar, gdje možete pronaći drvene kocke raznih veličina.) Drvene dijelove dobro izbrusite brusnim papirom, kako rubovi ne bi bili oštri. Očistite strugotine, tako da kockica ostane čista i prionite na bojanje. Kockice neka budu što veselije te na osnovnu boju nacrtajte, brojeve, slova, razne likove pomoću kojih možete igrati igre pamćenja. Na kraju, kockice prelakirajte bezbojnim lakom. Drveni elementi ne moraju nužno biti kocke. Upotrijebite piramide, pravokutnike ili stošce. Tako će vaš arhitekt moći graditi dvorce, kule i zgrade.

Izrada kutijice za nakit

Svoju princezu sigurno ćete oduševiti prvom kutijom za nakit. Vjerujte, čuvat će ju cijeli život. Kupite drvenu kutiju bilo koje dimenzije, od šperploče (u većini shopping centara i hobi trgovina možete pronaći razne modele). Obojite kutiju u klincezinu najdražu boju te iscrtajte motive po želji…zvjezdice, cvjetiće, a ako ste spretniji, možete nacrtati i omiljeni lik iz bajke ili crtića. Možete ju ukrasiti i gliterima ili šljokicama. Sve prelakirajte bezbojnim lakom. Na kutijicu montirajte ukrasnu dršku za otvaranje u obliku cvijeta ili neke životinjice, i čarobna kutija za nakit je gotova. A kad klinceza odraste, otkrijte joj da je kutijica vaših ruku djelo… Ponosno će ju pokazivati svojoj djeci, a možda postane i u obiteljsko naslijeđe, koje će ona jednog dana za Svetog Nikolu pokloniti svojoj klincezi. Sretno!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Glavni cilj uređenja dječje spavaće sobe jest da je ona funkcionalna, udobna i naravno baš po ukusu vašeg djeteta.

Darivanje

Osim ulja i vodice koji se dobivaju iz latica, u proizvodnji kozmetike koriste se i drugi dijelovi ruže, poput njezina ploda – šipka.

Kultura

Kao i u svakom obiteljskom filmu naći će se i ovdje hvalevrijednih tema poput timskog rada, ustrajnosti i multikulturalnosti, no teško da će nekoga...

Duh i tijelo

Ženski život nikada nije lak, uvijek nosi odgovornosti i problema s kojima se žene suočavaju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.