Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Što posjetiti u New Yorku?

Top 11 – savjeti za boravak u svjetskoj metropoli.

1. Ako ćete u samo jedan muzej, onda je to Met (The Metropolitan Museum of Art). Odvojite malo ekstra vremena i sjednite uz Temple of Dendur i gledajte drveće u parku.

2. Kad ste već platili ulaznicu za Met, iskoristite je i posjetite The Cloisters. Da, kao Europljani, sve smo mi to vidjeli, no uživati u srednjovjekovnoj umjetnosti u dvorcu na Manhattanu je ipak poseban doživljaj.3. Ne moram ni spominjati da se u Central Park jednostavno mora. Iako obično nitko ne ide tako daleko, neki od najljepših dijelova su na sjevernom kraju, oko 100-te ulice.

4. Ako ćete u dva muzeja, onda MoMA (Museum of Modern Art). Nakon par godina u Queensu, opet na staroj lokaciji, ali u renoviranoj zgradi. Kolekcija od koje mi svaki put stane dah.

5. Koliko god da Empire State Building zvuči otrcano, pogled s vrha, u noći kad je vedro nebo je priceless.6. Piknik na obali rijeke Hudson, ispod 23. ulice. Potpuno renovirano nakon 9/11 i prepuno sadržaja za djecu i nas velike koji smo kao djeca.

7. Kava i desert u SoHo Grand, Waldorf Astoria, Parker Meridien ili Plaza hotelu. Košta samo dolar ili dva više nego kava u Starbucksu, ali je doživljaj vrijedan mnogostruko.

8. Besplatna i prepuna inspiracije je posjeta centralnoj New York Public Library na 5. Aveniji i 40. ulici.9.
Shopping je predivan način da se potroši daleko previše novaca koje ionako nemate. Za dobre pronalaske (npr. Norma Kamali top za $35 ili D&G hlače za $50 navratite u Daffy’s na 57. ulici). No, općenito, najpametnije je uzeti jedan cijeli dan i otići u outlet u Jersey Gardens ili još bolje Woodbury Common. Pripremite kreditnu karticu na naporan dan. Ah, o tome mogu napisati cijelu knjigu, prema tome, dropping the subject now.

10. Ja osobno obožavam Wall Street. Vikendom je bezveze, treba se ići kad je radni dan. Energija je nevjerojatna i ima puno zgodnih muškaraca.

11. Iako je u principu samo željeznička stanica, Grand Central je toliko više. Laserska projekcija na stropu, kokteli u Cipriani Dolci, trgovine, Grand Central Market… yummy!Puturist.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Seks

Donosimo male tajne velikih zavodnica i neke provjerene beauty trikove uz koje ćete zablistati u punom sjaju!

Duh i tijelo

Kako živjeti sretno...

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.