Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Što prije, to bolje: Vrijedi li isto i za Kegelove vježbe?

Bez obzira radite ih ili ne, sigurno ste već nešto čuli o divnim vježbama koje je razvio Dr. Kegel.

Bez obzira radite ih ili ne, sigurno ste već nešto čuli o divnim vježbama koje je razvio Dr. Kegel. Ove vježbe su jednostavne kontrakcije mišića dna zdjelice prema dolje i prema unutra, a njihove prednosti su mnogobrojne; od poboljšanja seksualnog života do sprečavanja inkontinencije. Od velike su važnosti i za žene koje planiraju imati djecu. No, jesu li Kegelove vježbe samo za starije žene? Naravno da nisu, svatko može imati koristi od njih bez obzira na životnu dob. INTIMINA, brend posvećen ženskom intimnom zdravlju, objašnjava kako ih pravilno izvoditi.

Koje su optimalne godine u kojima treba početi vježbati Kegelove vježbe?

Realno, što prije počnete, prije ćete osjećati blagodati vježbi! Svakodnevno vježbanje će najviše pozitivnih učinaka imati za određenu skupinu kao što su to žene kojima ponekad “pobjegne” mokraća zbog oslabljenog mjehura (pričamo o čak 50% žena koje su to iskusile). No, čak i ako nemate problema s inkontinencijom, niste rodili i ne planirate trudnoću, važno je upoznati se s prednostima izvođenja Kegelovih vježbi.

Zamislite Kegelove vježbe kao neki mali preventivni alat koji ima pozitivne učinke na vaše zdravlje i koji stane u džep vaših hlača, te kojeg trebate držati uz sebe u slučaju da vam zatreba.

Ako vam prednosti ovih vježbi nisu privlačne jer vam se ne da čekati rezultate, možda će vas potaknuti informacija da Kegelove vježbe imaju odlične učinke na seksualni život. Zvuči dobro, zar ne?

Mogu li Kegelove vježbe zaista poboljšati moj seksualni život?

Naravno da mogu! Kegelove vježbe su poznate po tome da poboljšavaju seksualno zadovoljstvo. Možda ste primijetili da kod orgazma zapravo osjećate ugodne kontrakcije u vagini, a zapravo su to mišići dna zdjelice koji se grče za vrijeme orgazma. Ako želite osjetiti jače orgazme, savjetujemo vam da krenete svakodnevno izvoditi Kegelove vježbe i uživate u rezultatima.

Čak i ako ste jedna od onih 8 od 10 žena koje ne dožive uvijek orgazam vaginalnim putem, snažni i osjetljivi mišići dna zdjelice općenito poboljšavaju vaše seksualno zadovoljstvo tako da ne treba zanemariti njihovo vježbanje.

Evo još jedna sočna informacija: snažniji mišići dna zdjelice znače i jače orgazme čak i kod muškaraca! Dakle, Kegelove vježbe možete vježbati i sa svojim partnerom.

Kako izvoditi Kegelove vježbe?

Kao što smo već spomenuli ranije, Kegelove vježbe su jednostavne kontrakcije mišića dna zdjelice. Ako niste sigurni radite li ih ispravno, pokušajte pri uriniranju zaustaviti tijek mokraće – i to je to! Mnogim ženama je teško započeti vježbanje mišića dna zdjelice, a čak 50% žena zapravo ni ne zna kako ispravno vježbati.

Ako i dalje niste sigurni radite li Kegelove vježbe ispravno, mogli biste probati KegelSmart, uređaj brenda INTIMINA koji vam pomaže izvoditi Kegelove vježbe, prilagođava ih sukladno jakosti vašeg “stiska” i prati vaš napredak. Jednostavno ga je koristiti; upalite ga, umetnete, stisnete mišiće kada zavibrira i opustite kada prestane vibrirati. Svaki put kada uključite KegelSmart uređaj, on će vam prikazati vašu razinu vježbanja i tako možete pratiti svoj napredak!

INTIMINA daruje jednu čitateljicu pametnim uređajem KegelSmart!

Revolucionarni KegelSmart™ je jedini uređaj koji očitava snagu mišića zdjeličnog dna i određuje razinu vježbanja prilagođenu očitanim rezultatima. Koristiti ga mogu baš svi jer pomaže u kontroli mjehura, oporavku zdjeličnog dna nakon poroda prirodnim putem i poboljšava osjećaj prilikom spolnog odnosa.

  • Registrira brzinu odgovora na podražaj (vibraciju)
  • Bilježi snagu kontrakcije
  • Bilježi mogućnost zadržavanja kontrakcije
  • Jača mišiće zdjeličnog dna
  • Trening traje samo 5 minuta dnevno
  • Sadrži vrpcu za lakše uklanjanje

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite#She4She
  • Pratite naše društvene mreže – Facebooki Instagram
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite…
  • Recite nam o čemu želite da pišemo… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 5. veljače točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ivana Bartolac

[/box]

Ne propustite

Seks

Seks je prirodan lijek za stres, poboljšava raspoloženje i pomaže u gubljenju kilograma.

Brinimo jedna o drugoj

Važno je napomenuti da Kegelove vježbe nisu korisne za sva stanja zdjeličnog dna, stoga je ključno da ih procijeni kvalificirana osoba.

Duh i tijelo

Rezultati istraživanja pružaju uvid u perspektive mladih žena generacije Z (13-20 godina), te nam pokazuju njihove prioritete i težnje i pružaju vrijedne zaključke koji...

Brinimo jedna o drugoj

Intimina je odlučila istražiti ovu intrigantnu temu i otkriti misterioznu vezu između astme i menstruacije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.