Što se nosi u ‘obećanoj zemlji’?

Australija, zemlja koju su prije nekoliko desetljeća naši stari zvali obećanom zemljom, a danas se uz Kanadu ponovno može tako nazivati, rekli bi mladi Hrvati koji u svojoj domovini ne mogu naći posao. Zemlja aboriđina često se spominje u smislu novog početka, prilike za bolji život ili pak prekrasnog krajolika, no rijetko o njoj pričaju kao modnoj meki. S obzirom da je u Sydneyu nedavno završio Mercedes-Benz Fashion Week Australia 2014. provjerili smo što se nosi na ulicama ‘obećane zemlje’.

Street style u Australiji spaja nespojivo, te se može vidjeti svašta – od hrabrih odjevnih komada, zanimljivih uzoraka i printeva do ludih naočala koje su nas jednostavno oduševile. U ovoj sunčanoj državi živi čak 70 posto stranaca, koji su osim svojih običaja u Australiju donijeli i svoj modni stil, no na ulicama se osim europskih i američkih brendova ipak mogu vidjeti i domaći dizajneri.

Alice McCall i Shona Joy jedne su od najdražih australska dizajnerica tamošnjih trendsetterica. Alice McCall autorica je zanimljivog kompleta s printom raznih usana, na ružičastom topu i dužoj suknji. Ružičasta boja efektna je i na čupavoj suknji švedskog brenda Acne koja je odlično ukomponirana sa sexy cipelama australskog brenda The Mode Collective.


Mješavina svjetskog dizajna mogla se vidjeti kompozicijom američke sportske tunike dizajnera Ten Deep s kožnom bordo Armani torbicom, ili pak cvjetni uzorak na prozirnoj košulji i tajicama australskog brenda We Are Handsome čije komade obožavaju Rihanna, Beyonce i Diane Kruger u kombinaciji sa sličnim Givenchy Birkenstock natikačama.

Koji se od navedenih australskih street style look-ova vama najviše sviđa?