Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Što sve žene rade bolje od muškaraca?

7 stvari u kojima žene prednjače nad muškarcima.

Ne, ne mrzimo muškarce niti mislimo da nemaju kvaliteta. Dapače, zagovaramo ravnopravnost i mišljenja smo da bi nam bez njih život vjerojatno bio monoton i ne tako ispunjen. No postoje određene stvari u kojima jači spol i nije toliko jak. Donosimo vam 7 stvari u kojima žene prednjače.

1. Više žena završi fakultet

Više žena se upiše na fakultete, a više ih i završi. Također, prema nekim istraživanjima muškarcima treba više od 5 godina kako bi stekli svoju diplomu

2. Žene su bolji vozači

Znamo da će na ovu tvrdnju svi muškarci umrijeti od smijeha, ali prema analizama muškarci imaju 77% veću šansu da poginu u prometnoj nesreći nego žene.

3. Otpornije smo na bolesti

Studija za studijom pokazuje kako ženski hormon estrogen pomaže ženama da lakše prebole bolesti. Dakle, kad se radi o imunitetu, muškarci su definitivno slabiji spol.

4. Bolje se nosimo s financijskim stresom

Najnovija istraživanja pokazala su kako tradicionalna podjela uloga utječe na to da su muškarci podložniji recesijskoj depresiji. Muškarce od malih nogu uče da budu sposobni i izdržljivi – uče ih da budu pobjednici koji ne traže pomoć. Takvo je ponašanje zapravo znak slabosti.

5. Žene žive duže

Od svih ljudi koji dožive stotu 85% je žena. Generalno gledajući, žene nadžive muškarce za prosječno 10 godina. No mora se priznati, muškarci se trude sustići nas, pa se ova brojka svake godine sve više i više smanjuje.

6. Žene su uspješniji manageri

Iako je ovo poprilično kontroverzna tvrdnja, nju podupiru vodeći managerski eksperti. Žene su bolji slušatelji i mentori, vještije su u multi-taskingu od muškaraca i lakše rješavaju probleme što znači da smo sposobne obaviti posao bez da nekog uzrujamo, a usto se uspješno nosimo i s kolegama i s klijentima.

7. Zdravije se hranimo

Istraživanje provedeno na sveučilištu u Minnesoti koje je uključilo 14.000 ispitanika pokazalo je kako se žene hrane zdravije od muškaraca. Dok će oni radije posegnuti za smrznutom pizzom i crvenim mesom, žene će u svoj meni uvrstiti više voća i povrća.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Zanimljivo istraživanje možda je i potvrdilo ono u što smo svi sumnjali.

Zanimljivosti

Na samoj večeri, koja je jako dobro posjećena tematiziraju se razna životna područja, ali na zabavan i opušten način, uz interakciju publike koja gostima...

Savjeti i preporuke

Edukacija, podjela iskustva i znanja, ali i proslava uspješnog postojanja Kérastase-a, bili su povod K Club trodnevnog eventa održanog u Splitu, u luksuznom Le...

Darivanje

A-DERMA, referentni brend kada je u pitanju emolijentna njega, predstavlja novi EXOMEGA proizvod za njegu kože sklone atopijskom ekcemu – EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.