Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Što sve žene rade bolje od muškaraca?

7 stvari u kojima žene prednjače nad muškarcima.

Ne, ne mrzimo muškarce niti mislimo da nemaju kvaliteta. Dapače, zagovaramo ravnopravnost i mišljenja smo da bi nam bez njih život vjerojatno bio monoton i ne tako ispunjen. No postoje određene stvari u kojima jači spol i nije toliko jak. Donosimo vam 7 stvari u kojima žene prednjače.

1. Više žena završi fakultet

Više žena se upiše na fakultete, a više ih i završi. Također, prema nekim istraživanjima muškarcima treba više od 5 godina kako bi stekli svoju diplomu

2. Žene su bolji vozači

Znamo da će na ovu tvrdnju svi muškarci umrijeti od smijeha, ali prema analizama muškarci imaju 77% veću šansu da poginu u prometnoj nesreći nego žene.

3. Otpornije smo na bolesti

Studija za studijom pokazuje kako ženski hormon estrogen pomaže ženama da lakše prebole bolesti. Dakle, kad se radi o imunitetu, muškarci su definitivno slabiji spol.

4. Bolje se nosimo s financijskim stresom

Najnovija istraživanja pokazala su kako tradicionalna podjela uloga utječe na to da su muškarci podložniji recesijskoj depresiji. Muškarce od malih nogu uče da budu sposobni i izdržljivi – uče ih da budu pobjednici koji ne traže pomoć. Takvo je ponašanje zapravo znak slabosti.

5. Žene žive duže

Od svih ljudi koji dožive stotu 85% je žena. Generalno gledajući, žene nadžive muškarce za prosječno 10 godina. No mora se priznati, muškarci se trude sustići nas, pa se ova brojka svake godine sve više i više smanjuje.

6. Žene su uspješniji manageri

Iako je ovo poprilično kontroverzna tvrdnja, nju podupiru vodeći managerski eksperti. Žene su bolji slušatelji i mentori, vještije su u multi-taskingu od muškaraca i lakše rješavaju probleme što znači da smo sposobne obaviti posao bez da nekog uzrujamo, a usto se uspješno nosimo i s kolegama i s klijentima.

7. Zdravije se hranimo

Istraživanje provedeno na sveučilištu u Minnesoti koje je uključilo 14.000 ispitanika pokazalo je kako se žene hrane zdravije od muškaraca. Dok će oni radije posegnuti za smrznutom pizzom i crvenim mesom, žene će u svoj meni uvrstiti više voća i povrća.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

WOLF konferencija sa svojim trećim izdanjem, čvrsto se etablirala kao platforma koja slavi i promiče postignuća žena u raznim industrijama.

Fashion report

Tradicionalne japanke i popularne natikače sada su obavijene sintetičkim krznom, čineći ih idealnim partnerima za održavanje topline i udobnosti stopala tijekom hladnih mjeseci.

Suncokreti na oblacima

Zašto se i dalje baviti bivšim partnerima koji ih više gotovo niti ne doživljavaju, osim u segmentima u kojim moraju, tipa, zajednička djeca?

Duh i tijelo

Kada ste posljednji put na kompliment odgovorile jednostavnim: “Hvala”?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.