Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Što vidimo na osobama koje volimo?

Što točno čini jednu osobu privlačnom, a drugu ne – koje su kvalitete potrebne kako bi se netko vidio u drugom svjetlu?

Što točno čini jednu osobu privlačnom, a drugu ne – koje su kvalitete potrebne kako bi se netko vidio u drugom svjetlu? O ovom su pitanju provedene brojne studije. Izgled, očito, igra važnu ulogu, no čak i iznimno lijepe osobe ne zadovoljavaju sve ukuse. Također, ljepota često izblijedi nakon trećeg izlaska, ili čak nakon prva dva sata provedena zajedno, ako nisu prisutne i druge kvalitete. Dobro tijelo privlači svačiju pažnju, no samo ako pritom izgleda kako je postignuto s malo truda. Naime, osoba koja diže paniku svaki put kad propusti trening, vrlo je neprivlačna, kao i ona koja će u restoranu birati što manje kaloričnu hranu ili dječje porcije obroka. No, neki od najprivlačnijih muškaraca i žena, koje ste vjerojatno imali priliku upoznati, niti su ekstremno lijepi niti isklesani – zapravo imaju podosta mana (veći trbuh, krivi nos, razmak među zubima…).

Što ih onda čini privlačnima?

Iako tradicionalno dobar izgled nije preduvjet privlačnosti, neke osobine jesu. Osobe koje će u trenutku privući našu pažnju i zadržati ju duže vrijeme, moraju posjedovati želju za životom. Veselje, energija, entuzijazam i znatiželja su zarazni, a signaliziraju kako se radi o osobi koja iste osobine prenosi i u krevet. Energične i znatiželjne osobe sklonije su isprobavati nove stvari u seksu, ali i više se potruditi. Odmah tu negdje na ljestvici privlačnih kvaliteta, nalazi se i samopouzdanje. Zadovoljstvo samim sobom, ali u zdravoj dozi, puno je privlačnije od (ogromne) nesigurnosti. Istina, ponekad se sigurne ljude može procijeniti kao umišljene, nepristojne i drske ako inzistiraju na svom mišljenju, no takve se osobe definitivno primjećuju. Također, svi se (prikriveno) divimo i poštujemo onima koji se ne srame reći što misle i boriti se za svoje stavove. Smisao za humor također je privlačna karakteristika. Ako se ne znate smijati i nasmijati druge, sav izgled ovoga svijeta ne može vam pomoći.Duhovite osobe ujedno su i inteligentne, a tko neće pasti na pametnog muškarca ili ženu? Uza sve navedeno, treba spomenuti još jednu karakteristiku koja osobu čini potpuno neodoljivom. Pažnja! Izgled, sigurnost, humor, sve su to moćni magneti, no ako vam netko ne ukazuje dovoljno pažnje, razina privlačnosti opada. Naravno, može se voljeti i željeti osobu koja je potpuno indiferentna prema vama, i ne pridaje vam pozornost no takvo stanje, dugoročno, nije realno. Najzanimljiviji su oni s kojima smo komuniciramo i kojima se sviđamo. Pažnja koju netko dobiva, čak i ako je prisutna “konkurencija” djeluje kao snažan afrodizijak. Zato su osobe koje su posvećene samo vama, čak i ako se na istom mjestu nalazi niz atraktivnih ljudi, puno privlačnije i zanimljivije. Izvor: Ordinacija.hr  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Željeli biste se istaknuti nečim unikatnim no nemate ideju gdje pronaći poseban dar?

Beauty report

Beauty industrija je definitivno jedna od najbrže rastućih. Kada je u pitanju kosa, inovacijama se doslovno ne vidi kraj.

Život u dvoje

Vrlo je lako pobrkati požudu i ljubav, pogotovo u ranim počecima veze. Kako biste razlikovali te dvije vrste osjećaja, donosimo vam glavne razlike.

Beauty report

Metal Detox linija, kao što i ime kaže, neutralizira metal bakra u kosi kako bi spriječila njezino lomljenje i promjenu boje na kosi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.