Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Stop menstrualnim bolovima

Opet ste out zbog onih dana u mjesecu? Tražite brzo rješenje?

Opet oni dani u mjesecu? Boli vas trbuh, povraća vam se? Imate glavobolje? Osjećate se slabo i iscrpljeno, a baš danas imate važan sastanak i hrpu neodgodivog posla. Niste jedini. Znate li da je menstrualna bol jedan od najčešćih simptoma povezan s genitalnim sustavom koji pogađa čak 40-60% žena.Dismenoreja je pojam koji označava bolne mjesečnice. Bolovi različitog intenziteta, javljaju se u trbuhu i križima, a često se kao popratni simptomi pojavljuju glavobolja, proljev i povraćanje.Najčešće se radi o primarnoj dismenoreji koja je uzrokovana funkcionalni promjenama na kraju menstrualnog ciklusa u žena i djevojaka s normalnim ginekološkim nalazom.

Pod utjecajem hormona dolazi do mišićnih kontrakcija tijekom menstruacije koje olakšavaju ljuštenje sluznice maternice. Presnažne ili prebrze kontakcije mogu privremeno prekinuti dotok krvi u maternicu što rezultira nedostatkom kisika u tkivu maternice te dovodi do stvaranja tvari, prostaglandina, koji stimuliraju živčane završetke i uzrokuju bolne grčeve u trbuhu, ali i već navedene opće simptome jer dospijevaju u sistemnu cirkulaciju.

Osim primarne postoji i sekundarna dismenoreja koja je uzrokovana organskim oboljenjima genitalnih organa (endometrijoza, polip, miom, suženje vrata maternice), a njezino liječenje ovisi o ginekološkom nalazu.Što možemo poduzeti kako bismo što prije maksimalno ublažili bol i osigurali normalno funkcioniranje i 'onih dana'? S obzirom da kod primarne dismenoreje dolazi do povećanog stvaranja prostaglandina koji uzrokuje sve navedene simptome preporučamo primjenu Nalgesina L koji će inhibirati upravo stvaranje prostaglandina, glavnog uzročnika menstrualne boli i upale te na taj način vrlo brzo ublažiti bol.

Za razliku od svih bezreceptnih analgetika na hrvatskom tržištu Nalgesin L ima modernu molekulu naproksennatrij koja je već prisutna kao bezreceptni lijek u mnogim europskim i svjetskim državama. U Americi predstavlja jednu od najbrže rastućih molekula zbog svog brzog početka djelovanja što nam je svima najvažnije kada je bol u pitanju.

Nalgesin L izuzetno brzo djeluje zahvaljujući dobroj topljivosti i potpunoj apsorpciji u cirkulaciju. Osim brzog djelovanja Nalgesin L djeluje i dugotrajno. Ta karakteristika nam je izuzetno važna jer ćete se samo s jedno dozom naspavati cijelu noć ili odraditi cijeli dan na poslu bez boli. A također je važno naglasiti da su vam zbog dugotrajnog djelovanja dovoljne samo 2-3 tablete dnevno.Nalgesin L je namijenjen djevojkama i ženama sa simptomima primarne dismenoreje u dobi od 15 do 50 godina. Početna doza su 2 tablete. Osim medikamentoznog liječenja savjetujemo i korištenje toplih jastučića koji stimuliraju cirkulaciju, ali i pripaziti na prehranu. Potrebno je izbjegavati mliječne proizvode, crveno meso, žumanjak, smanjiti unos rafiniranog šećera, margarinai biljnih masti.

Konzumirajte više mahunarki, žitarica, zelenog povrća, dubokomorske ribe ( tuna, skuša, losos) koji su odlični izvor omega 3 masnih kiselina.

I onih dana u mjesecu budite opet brzo in uz Nalgesin L koji je vaše brzo rješenje u borbi protiv menstrualne boli, a vi iskoristite vrijeme za stvari koje vas vesele . Za više informacija posjetite našu internet stranicu.Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Koliko god metoda zvučala čarobno, je li ovo samo još jedan trik prema kojem bismo trebali biti skeptični?

Duh i tijelo

Puno je problema na ovom svijetu, to svi znamo. Ali jedan od glavnih uzroka je to što je svaki problem nekome i korist.

Duh i tijelo

Kineski znak za riječ "kriza" sastoji se od dva znaka - jedan znači opasnost, a drugi šansa ili prilika.

Budi fit

Ponos i dika svake vježbačice je ravan trbuh sa seksi trbušnim mišićima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.