Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Stop menstrualnim bolovima

Opet ste out zbog onih dana u mjesecu? Tražite brzo rješenje?

Opet oni dani u mjesecu? Boli vas trbuh, povraća vam se? Imate glavobolje? Osjećate se slabo i iscrpljeno, a baš danas imate važan sastanak i hrpu neodgodivog posla. Niste jedini. Znate li da je menstrualna bol jedan od najčešćih simptoma povezan s genitalnim sustavom koji pogađa čak 40-60% žena.Dismenoreja je pojam koji označava bolne mjesečnice. Bolovi različitog intenziteta, javljaju se u trbuhu i križima, a često se kao popratni simptomi pojavljuju glavobolja, proljev i povraćanje.Najčešće se radi o primarnoj dismenoreji koja je uzrokovana funkcionalni promjenama na kraju menstrualnog ciklusa u žena i djevojaka s normalnim ginekološkim nalazom.

Pod utjecajem hormona dolazi do mišićnih kontrakcija tijekom menstruacije koje olakšavaju ljuštenje sluznice maternice. Presnažne ili prebrze kontakcije mogu privremeno prekinuti dotok krvi u maternicu što rezultira nedostatkom kisika u tkivu maternice te dovodi do stvaranja tvari, prostaglandina, koji stimuliraju živčane završetke i uzrokuju bolne grčeve u trbuhu, ali i već navedene opće simptome jer dospijevaju u sistemnu cirkulaciju.

Osim primarne postoji i sekundarna dismenoreja koja je uzrokovana organskim oboljenjima genitalnih organa (endometrijoza, polip, miom, suženje vrata maternice), a njezino liječenje ovisi o ginekološkom nalazu.Što možemo poduzeti kako bismo što prije maksimalno ublažili bol i osigurali normalno funkcioniranje i 'onih dana'? S obzirom da kod primarne dismenoreje dolazi do povećanog stvaranja prostaglandina koji uzrokuje sve navedene simptome preporučamo primjenu Nalgesina L koji će inhibirati upravo stvaranje prostaglandina, glavnog uzročnika menstrualne boli i upale te na taj način vrlo brzo ublažiti bol.

Za razliku od svih bezreceptnih analgetika na hrvatskom tržištu Nalgesin L ima modernu molekulu naproksennatrij koja je već prisutna kao bezreceptni lijek u mnogim europskim i svjetskim državama. U Americi predstavlja jednu od najbrže rastućih molekula zbog svog brzog početka djelovanja što nam je svima najvažnije kada je bol u pitanju.

Nalgesin L izuzetno brzo djeluje zahvaljujući dobroj topljivosti i potpunoj apsorpciji u cirkulaciju. Osim brzog djelovanja Nalgesin L djeluje i dugotrajno. Ta karakteristika nam je izuzetno važna jer ćete se samo s jedno dozom naspavati cijelu noć ili odraditi cijeli dan na poslu bez boli. A također je važno naglasiti da su vam zbog dugotrajnog djelovanja dovoljne samo 2-3 tablete dnevno.Nalgesin L je namijenjen djevojkama i ženama sa simptomima primarne dismenoreje u dobi od 15 do 50 godina. Početna doza su 2 tablete. Osim medikamentoznog liječenja savjetujemo i korištenje toplih jastučića koji stimuliraju cirkulaciju, ali i pripaziti na prehranu. Potrebno je izbjegavati mliječne proizvode, crveno meso, žumanjak, smanjiti unos rafiniranog šećera, margarinai biljnih masti.

Konzumirajte više mahunarki, žitarica, zelenog povrća, dubokomorske ribe ( tuna, skuša, losos) koji su odlični izvor omega 3 masnih kiselina.

I onih dana u mjesecu budite opet brzo in uz Nalgesin L koji je vaše brzo rješenje u borbi protiv menstrualne boli, a vi iskoristite vrijeme za stvari koje vas vesele . Za više informacija posjetite našu internet stranicu.Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Neuspjesi. Prepreke. Padovi. Krize.​ Svi znamo da su neizbježni. Svi ih pokušavamo izbjeći kao da će nas ubiti.

Budi fit

Koliko god metoda zvučala čarobno, je li ovo samo još jedan trik prema kojem bismo trebali biti skeptični?

Duh i tijelo

Puno je problema na ovom svijetu, to svi znamo. Ali jedan od glavnih uzroka je to što je svaki problem nekome i korist.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.