Kakvi su blagdani bez dobre sarme!? Nikakvi! No, znamo i da se sarma povlači po našim frižiderima danima.
Za sve ljubitelje sarme, posjetili smo zagrebačko Fuliranje i izvukli jedan super, super recept i još bolje serviranje!
Street Sarma by T&T
U lonac staviti žlicu svinjske masti. Kad se mast otopi dodati pire od češnjaka i luk, te popržiti kratko. Nakon što popržite luk i češnjak na masti, skinite lonac s vatre i dodajte mljeveno meso, rižu, kiselog vrhnja, te sol i papar po želji. Napraviti kuglice (oko 50 g) i motati ih u listove kiselog kupusa.
Nakon što ste smotali sve sarmice, u lonac stavite svinjske masti popržite kratko suho meso, špek i kobasice (po volji si napravite mix). Zatim slažite red kiselog kupusa, red sarmica i tako do vrha lonca. Bitno je da na dnu bude zelje. Sve zaliti vodom i kuhati 90-120 min na laganoj vatri.
Poslužite uz umak od milerama, vlasca i češnjaka.
Smjesa za umak:
- 1 žlica masti
- 0,15 kg riže
- 0,15 kg luka fino isjeckanog u blenderu
- 3 češnja češnjaka (napraviti pire)
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 kg mesa mljevenog (60% junetina, 40% svinjetina)
- sol, papar po želji