Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Strije i kako ih izgladiti

Najbolji put – sprječavati njihov nastanak još od puberteta.

Od kozmetičkih preparata do lasera, brojna su sredstva kojima se danas prilično uspješno borimo protiv strija. No, jedan je pravi put: sprječavati njihov nastanak još od puberteta.
Pojava strija ne ovisi o godinama, spolu, čak ni o načinu života. Imaju ih jednako sportaši kao i ljudi koji se sportom ne bave, adolescenti i odrasli, žene u trudnoći, djevojke i mladići.

Najvažnije što morate znati o strijama jest da treba spriječiti njihov nastanak. Kožu treba njegovati prije nego što se brazde uopće pojave. U protivnom sve postaje mnogo teže, a rezultat nitko ne može jamčiti.

Prevencija je najbolji lijek


Adolescenti moraju biti na oprezu i ozbiljno se posvetiti njezi kože: djelovanje hormona u pubertetu glavni je uzrok pojave strija. Prevencija je jedini pravi "lijek", koji daje najbolje rezultate.

Od kozmetičkih preparata za njegu tijela valja odabrati one koji povećavaju elastičnost kože i obnovu vlakana. Odlučite se stoga za dobru hidratantnu kremu za tijelo, bogatu ekstraktom biljaka koje poboljšavaju strukturu vlakana kože.

Kada upotrijebiti kremu?

Navečer i ujutro, nakon kupanja ili tuširanja, na dobro osušenu kožu nanesite sloj kreme lagano masirajući kako biste omogućili da se krema sasvim upije. Posebnu pozornost posvetite "kritičnim" područjima tijela.Postoji li dijeta protiv strija?

Nema pravog režima prehrane koji bi spriječio nastanak strija. No, poznato je da jogurt, voće i povrće (naročito mahunarke) sadrže vitamine, soli i bjelančevine koji pomažu obnovu kože.

Što ako ih već imate?

Ne očajavajte, još možete štošta poduzeti! Ako su brazde tek ružičaste boje, odmah upotrijebite vlažnu i hranjivu kremu za tijelo. Najdjelotvornije su hidratantne kreme s biljnim uljima koje pojačavaju elastičnost kože. Da biste postigli željeni rezultat, terapija mora trajati najmanje tri mjeseca…

Strije su već sedefaste boje?

Ima li spasa? Može vam pomoći profesionalna kozmetičarka ako raspolaže odgovarajućim preparatima. Nužno je obnoviti kožu tvarima koje je hrane i vraćaju joj elastičnost. Učinci tretmana laserom i mikroabrazije su prijeporni. Za izgled kože morate se, dakle, neprestano brinuti: hranite je, njegujte i održavajte najpoželjniju tjelesnu težinu. Tada neće biti ni problema sa strijama!

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Ako su vaše oči odraz vaše duše, jesu li vaše ruke odraz vaše ljepote?

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Savjeti i preporuke

Ako želite nešto posebno i zaista učinkovito, onda pokušajte napraviti sami svoj dezodorans.

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.