Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Studij dizajna na Špancirfestu

Četvrtu godinu za redom nastavlja se uspješno gostovanje.

Kako bi se javnost upoznala o dosadašnjoj suradnji i rezultatima, u petak, 17. kolovoza, s početkom u 20 sati otvara se izložba – Studij dizajna na Špancirfestu.

Na izložbi, koja će biti za posjetitelje otvorena do 24. kolovoza, bit će predstavljene radionice i radovi Studija dizajna nastali na Špancirfestu od 2009. do 2012. godine. Podsjetimo, 2009. godine izrađivale su se bisage i oprema za bicikle, dok je godinu poslije na Špancirfestu održana radionica izrade drvenih stolaca u suradnji sa tvornicom Mundus.Zanimljivo je bilo i prošle godine kada su se izrađivale ambalaže za proizvode lokalnih proizvođača. Izrađene su ambalaže za eterično ulje lavandina, sistem usluga i proizvoda za gradske tržnice Varaždin i ambalaža za Presečki bučino ulje, a probne limitirane serije pakiranja moći će se vidjeti na izložbi.

Izložba će se održati u izložbenom prostoru gradske tržnice, a otvorit će je predsjednica Turističke zajednice grada Varaždina, Natalija Martinčević. Izložba je uvod u studensku radionicu Studija dizajna koja će se ove godine na Špancirfestu održavati od 24. kolovoza do 01. rujna, a na kojoj će se kreirati i izrađivati urbana oprema.

Radionica će sa svojim kreativnim rješenjima pokušati dati odgovore na nove potrebe grada Varaždina u vrijeme Špancirfesta, koji suočen sa golemom fluktuacijom ljudi u to vrijeme dobiva novi karakter. Radionica je namijenjena odraslima.''Sinergijom grafičkog i produkt dizajna detektirale bi se novonastale promjene na koje bi se reagiralo postavljanjem dodatne urbane opreme koja će samo u tom određenom periodu ispunjavati potrebe za odmorom, zabavom, rješavati problem otpada i signalistike'' – objasnili su u Studiju dizajna istaknuvši da će se oprema izrađivati od drvenih profila, sa dodacima od tkanine.

Radionica je otvorena za javnost i svi su pozvani, a radovi Studija dizajna posebno bi mogli biti interesantni gospodarstvenicima i malim poduzetnicima kojima ovi talentirani mladi mogu dati ideje i inspirirati ih na razna kreativna i funkcionalna rješenja dobrog dizajna. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

bio&bio je u protekle 2 godine, zahvaljujući prebacivanju svoje robne marke u šuškavu ambalažu od celuloznih vlakana, poštedio planet čak 2 tone plastike!

Dobar posao

Na poslu stječemo prijatelje, družimo se, slavimo rođendane, okupljamo se.

Istaknuto

Svi smo mi velike i moćne, no negdje smo zaboravili pročitati upute za uporabu tim moćnim snagama unutar sebe pa su ostale skrivene i...

Događanja

Naš je cilj ponuditi jedinstven i cjelovit program u svrhu podizanja razine životne energije, radosti i optimizma kao bazične prevencije stresa, što će biti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.