Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Odnosi

Stvari koje radite i koje će (definitivno) pokopati vašu vezu

Možemo li bez generaliziranja i vađenja prljavog rublja?

Svađe ljubavnih partnera normalna su stvar. No, postoje trenuci u vezama kada se stvari otmu kontroli i vi se pretvorite u čangrizavu osobu koja je sposobna na vidjelo izvući sve prljavo rublje ne bi li povrijedila drugu stranu. Želite li sljedeću svađu odraditi diplomatski i izvući deblji kraj, savjetujemo vam da nastavite čitati i proučite stvari koje nikada ne bi trebali raditi.

Generaliziranje

Započinjete li svoj argument s ‘Ti uvijek…’ odmah stanite, dok još nije prekasno. Generaliziranje će kod partnera izazvati defenzivan stav, a to nikako ne želite. Nastojte razumijete njegove obrasce ponašanja i zajedno ih mijenjati, ako postoji potreba za time.

Uspoređivanje sadašnje veze s prijašnjima

Želite li poštenu borbu, ne pokušavajte ‘pobijediti’ partnera iskapanjem njegovih grešaka iz prošlosti koje su često potpuno irelevantne za raspravu, kontraproduktivne i dodatno ga ‘pokapaju’ u situaciju u kojoj se mora braniti.

Bivše veze zabranjena su zona, posebice kada se nalazite u svađi. Ono što je bilo nekada ostavite iza sebe, nema potrebe za izvlačenjem prljavog rublja jer je svaka veza jedinstvena.

 

veza prekid

 

Uspoređivanje partnera s njegovom mamom

Kritiziranje partnerovih roditelja, ili uspoređivanje s njima nikada ne završava dobro. Bez obzira na to koliko vas on ‘povlačio za jezik’ nikada nemojte dopustiti da stvari izmaknu kontroli. Imajte na umu da vaša bolja polovica voli i vas i svoje bližnje te nastojte ne povrijediti njegove osjećaje.

Ispravljanje gramatičkih pogrešaka tijekom svađe

Tijekom razgovora, posebice ako teži ka svađi važno je partnera tretirati kao dostojnog ‘protivnika’. Ispravljanje njegovih gramatičkih grešaka samo će ga dodatno razljutiti ili čak i potencirati novu svađu.

‘Moramo razgovarati’

Koja iritantna rečenica! Imate li potrebu raspraviti neki događaj s partnerom početak razgovora nikako ne bi trebao počinjati zapovjednim tonom kojeg podrazumijeva rečenica ‘Moramo razgovarati’. Dobar temelj za razvijanje komunikacije može biti i uljudna molba poput ‘Možemo li, molim te, razgovarati’.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Voditeljica i spisateljica Marijana Perinić će na zadnjoj ovosezonskoj Ženskoj priči, i to na temu LITO IDE MALA , gdje će biti priče o...

Duh i tijelo

Znate li koja je vaša krvna grupa? Nemojte se iznenaditi ako se vaša, niže navedena karakteristika, pokaže vrlo preciznom.

Seks

Istraživanja pokazuju da svaki treći par nije sasvim zadovoljan svojim seksualnim životom.

Top menadžerica

Sve bolje šanse za ostvariti fantastičnu karijeru imaju i žene, koje sve češće viđamo na ključnim upravljačkim pozicijama, kao i u poduzetničkim vodama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.