Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
dnevni boravak
dnevni boravak

Moj dom

Stvorite prostor u dnevnoj sobi

Mali trikovi pomoću kojih će vaš dnevni boravak biti skladan i prozračan.

Dnevni boravak je prostorija u kojoj vi i vaša obitelj provodite najviše vremena. Ona je odraz vas samih. Iako vam olakšava život kada se prevalite preko trosjeda nakon napornog dana, ova prostorija vašeg doma može biti još funkcionalnija i poštedjeti vas dodatne muke pospremanja.

1. Obratite pozornost na namještaj

Puno prostora zauzimaju glomazni veliki trosjedi i više od jedne fotelje u prostoriji. Osim toga, dnevnu sobu čine stisnutom. Ako imate veliku obitelj, najbolji izbor za vas bi bila kutna garnitura, od kojih neke imaju i do 5 sjedećih mjesta. Za manje stanove i prostorije dovoljna će biti sofa, koju uvijek možete ukrasiti velikim jastucima koji će poslužiti i kao vizualan dodatak, ali i kao ugodan naslonjač.  

2. Stolić za kavu

Odgovarajući stolić za kavu može biti elegantan komad namještaja u vašoj dnevnoj sobi. Prilikom kupnje pripazite da je u razini kauča, što se visine tiče. Duljina stolića trebala bi biti barem pola koliko i trosjed ili čak dvije trećine. Pomoćne stoliće sa svake strane vašeg kauča izbjegavajte.  

3. Efikasno koristite kuteve prostorije

Ako imate kutnu garnituru, za nju nema boljeg mjesta od ovog. U kuteve možete smjestiti i stol s računalom ili cvijet.

4. Klizna vrata štede prostor

Ako je vaš dnevni boravak potpuno odvojena prostorija, uštedjet ćete prostor kliznim vratima. Osim što su funkcionalna, dat će vašoj sobi dodatnu dimenziju prozračnosti i osloboditi mrtvi kut koji stvaraju obična vrata.  
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Homeplaza (@homeplaza_inspiratie)

4. Obojite zidove u svjetlije boje, ali ne u čisto bijelu

Svijetle boje vizualno proširuju prostor pa će dnevni boravak izgledati veće. Osim toga, njima ćete ublažiti loše prirodno svjetlo, ako vam prozor gleda prema zalasku sunca.

5. Napravite reviziju ukrasa

Koliko vam se keramičkih figurica i vaza uopće ne sviđa? Pa ipak, držite ih kao ukrase, iako ni sami ne znate zašto. Vrijeme je vam prestanu skupljati prašinu po policama. Sve što vašem oku predstavlja višak jednostavno pokupite. Ne morate ih ni baciti, upravo suprotno, poklonite ih mami ili starijoj susjedi. Pomozite u očuvanju prirode pa pokupite stare novine i ubacite ih u reciklažni otpad, a knjige skinite s polica i spremite u ladice. Male stvari mogu temeljito promijeniti vašu okolinu i raspoloženje. Stoga prilikom uređivanja uskladite boje i simetriju dnevne sobe. Kombinirajte dvije boje kako biste vizualno postigli privid većeg prostora: jednu svjetliju koja će prevladavati i tamniju koja će unijeti malo promjene. Budete kreativni i prije svega praktični, jer tako ni vaš kućni budžet neće patiti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Moj dom

Motion Candles je novi hrvatski brend svijeća koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima.

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Moj dom

Ako želite da sreća uđe u vaš dom, onda ovih 5 stvari izbacite van!

Moj dom

Kuhinjski moljci su kućne štetočine koje liježu jaja u suhim prehrambenim proizvodima. Oni uglavnom dolaze u vaš dom iz zaraženih skladišta sa žitaricama.

Advertisement