Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Šubara ili brazilka?

Projekt ‘Lady Manes’ ruši standarde ženske ljepote

Svako malo neki od ženskih magazina na medijsku platformu iz sjene ponovno izvuče debatu o tome kako bi trebala izgledati ženska intimna zona – podšišana, potpuno lišena dlačica ili pak s ‘ukusnom’ crticom. Ovog smo puta temu odlučili sagledati iz malo drugačije kuta i upoznati vas sa studenticom fotografije koja je pronašla jedinstveni način da svijetu priopći: ‘Je.. se. Bilo je dosta!’

Projekt ‘Lady Manes’ djelo je 23- godišnje Rhiannon Schneiderman koja je svoju frustraciju nametnutim standardima ljepote i idejom pojma ženstvenosti odlučila izraziti nizom fotografija koje u isto vrijeme izazivaju nelagodu, ali i smijeh. Iako se ova osebujna djevojka priklonila klanu davno izumrlih šubara, činjenica je da su brazilke uzele maha i suvremeno vladaju situacijom. No zašto je to tako?

Rhiannon Schneiderman Photography‘Kada sam počela razvijati projekt puno se toga događalo u mojem životu. Naime, moj studij fotografije se nalazi u Daytona Beachu, što je kulturološka crna rupa. Tako sam konstantno bila kritizirana zbog nenošenja grudnjaka ili neredovitog brijanja nogu što me užasno frustriralo’, izjavila je Schneiderman za Huffington Post.

Rhiannon Schneiderman PhotographyEditorijal ne odskače puno od klasičnih modnih snimanja, no ipak predstavlja potpuno drugačiji pristup ženskoj ljepoti i tijelu općenito. Svaka od fotografija prikazuje Schneiderman, koja se ne ustručava pokazati grudi, s neobičnim modnim dodatkom – perikom na području intimne zone.

Rhiannon Schneiderman PhotographyKako mlada umjetnica i sama kaže, ovaj niz fotografija istup je protiv konvencionalnih standarda koji često sputavaju i nameću ženama izgled koje one same ne žele i koji ih sprječava da budu opuštene u vlastitom tijelu. Tako projekt stavlja ne test ženstvenost i javno progovara protiv objektivizacije ženskog tijela.

Scheiderman se nada da će njezina inicijativa potaknuti žene da se zapitaju jesu li negdje između seksualne revolucije 70-ih godina prošlog stoljeća i današnjeg sve češćeg korištenja tijela u prodajne svrhe postale rob nametnutih standarda.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Događanja

Tisuće lampica pristiglih iz Francuske postavljeno je na najposebnijoj lokaciji u gradu...

Drama Queen

Spomenula sam i neku krepanu mačku, a kako me većina smatra duhovitom, osvojila sam priličan broj smajlića tom objavom.

Život u dvoje

Koje su laži najčešće kada je u pitanju dogovor za spoj.

Dizajn

Alexey Kljatov uslikao zapanjujuće ledene skulpture.

Advertisement