Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Super mame sklonije su depresiji

Zahtjevan posao i aktivan obiteljski život dovodi do frustracija.

Zaposlene majke koje nastoje kombinirati zahtjevan posao i aktivan obiteljski život, nesretnije su od onih koje shvaćaju da ne mogu stići sve, tvrdi istraživanje Američkog sociološkog udruženja. 1.600 udanih žena sudjelovalo je u istraživanju koje je otkrilo da su zaposlene majke sklonije depresiji nego mame koje ostaju kod kuće s djecom.

Među ženama koje rade, najsretnije su one koje prihvaćaju da ne mogu imati sve i da moraju biti spremne na kompromise u svojim profesionalnim i obiteljskim životima. Žene koje su svjesne da moraju žrtvovati neke poslovne ciljeve ili prepuštaju dio obiteljskih obaveza supružniku, sretnije su jer su stvorile zdravu ravnotežu između posla i doma.One koje se svim silama trude ispuniti ulogu uspješne poslovne žene i super mame, postaju frustrirane kada shvate da je to nemoguća misija. Ankete pokazuju da su mlade djevojke koje smatraju da će moći uskladiti posao i obitelj, također više sklone depresiji kasnije u životu od svojih manje ambicioznih kolegica.

Žene osjećaju krivnju zbog zapostavljanja posla radi djece, ali i suprotno, a stalno slušaju priče o tome kako je moguće 'imati sve'. Većina radnih mjesta namijenjena je zaposlenicima bez obiteljskih obaveza, stoga je iznimno važno da žene shvate da ne moraju biti savršene.  Moguće je uspješno kombinirati posao i obitelj ako se prihvati da je potrebno odreći se nekih stvari.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Moj mali je opasan...

Zanimljivosti

Iva Šutić, autorica digitalnog sadržaja i Instagram mama na svom profilu @iwaiva dijeli trenutke iz svakodnevnog života svoje obitelji. Samo nekoliko dana prije nego...

Dobar posao

Kako osvojiti poslovni svijet u kojem vladaju muškarci, a istovremeno ostati žena koja uživa u svojim hobijima?

Savjeti i preporuke

Tradicija i stručno znanje povezani su u jedinstvenu ponudu proizvoda s tri zanimljiva podbrenda BC Baby, BC play i BC Style.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.