Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Svaki četvrti srebrni

Amerikanci preferiraju bijelu, dok Europljanima najviše leži crna boja automobila.


Kompanija DuPont, vodeći dobavljač boja za autoindustriju, provela je istraživanje na svjetskoj razini o omiljenim bojama automobila. Najzastupljenija boja tako je srebrna (25%), iako nije najdraža ni Amerikancima ni Europljanima.

Srebrnu slijedi crna (23%), koju najviše vole vozači iz Europe. Na drugom mjestu na Starom kontinentu nalazi se srebrna, a slijedi ju bijela, dok siva i plava značajno zaostaju. Amerikanci pak najviše preferiraju bijele automobile, zatim crne i srebrne.

Japanci su također među prve tri izabrali bijelu, crnu i srebrnu, dok nijanse plave i crvene zaostaju. Od konzervativnih boja odstupaju Indijci (crvena) i Rusi koji na drugo mjesto stavljaju zelenu.

10 najpopularnijih boja automobila u svijetu:

1. Srebrna 25 %
2. Crna 23 %
3. Bijela 16 %
4. Siva 13 %
5. Plava 9 %
6. Crvena 8 %
7. Bež 4 %
8. Zelena 1 %
9. Žuta 1 %
10. Ostale 1 %

www.metro-portal.hr


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Još donedavno ljudi su jeli manje, a kretali se više.

Dobar posao

Osim poznavanja dijelova automobila i principa rada motora, svaki automehaničar mora usvojiti specifična znanja poput toplinskih i hidrauličnih zakona i procesa.

Zanimljivosti

Rijetki primjerci proslavljenog Lancia Delta Integrale Grupa A trkaćeg automobila na kojima je radio inženjer Zlatko Kvočić, bit će izloženi za sve obožavatelje oktanskog...

Gastronomija

Dobra i sočna, te ne presuha tapenada će imati dobar omjer maslina i kapara te biti začinjena maslinovim uljem i sokom od limuna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.