(S)pas za vas: Predstavljamo vam Dewu

U vrijeme kada nam društvena previranja, financijska, ali i moralna kriza stišću dušu, napravili smo toplu blagdansku akciju koja uključuje jednog psa, vas i punu vreću ljubavi. Umjesto proslave petog She rođendana odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke i uveseliti nekog drugog, nekog kome je to potrebnije.

Ideja se probudila i za tili čas već smo bili na putu za Dumovec – sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u kojem, ako imaju sreće, završe brojni napušteni kućni ljubimci. Osim što se u Dumovcu životinjama pruža veterinarska pomoć, psi prolaze i školu socijalizacije kako bi se što prije udomili i dobili priliku za bolji početak s novim odgovornim vlasnicima.

pesekiAzil koje se nalazi nadomak Sesveta privremeni je dom preko 150 čeznutljivih pogleda koji znatiželjno proviruju iz kaveza. Neki od njih tamo su od samog otvaranja 2001., dok se drugi tek navikavaju na život iza rešetki. Pravila nema, svijet napuštenih ljubimaca otvoren je za sve – od štenaca i ranjenih mačaka do starijih pasa koji iza sebe ponekad kriju tužna iskustva, koja su se urezala duboko u pamćenje. Jedno je sigurno, svako od ovih bića pružit će vam bezuvjetnu ljubav i probuditi nadu kada vam se oči napune suzama.

Unatoč uvjetima u kojim žive, ove životinje ne odustaju od sretnog laveža i želje da razvesele sve posjetitelje i potencijalne nove vlasnike. Stoga otvorite srce i obogatite svoju okolinu još jednim članom koji ne poznaje pojam nezahvalnosti, manjka morala i zloće. Živite onu staru: ‘Pas je čovjekov najbolji prijatelj’ i svakog tjedana sve do veljače udomljavajte i poklonite ovim životinjama najljepši božićni poklon – priliku za topli dom i novi početak.

Upoznajte Dewu

Zaigrana maza smeđih  očiju relativno je kratko u skloništu. Unatoč svojoj dobroj naravi Dewa je napuštena i smještena sa svojim četveronožnim prijateljima u Dumovec gdje čeka novog vlasnika. Kako kažu u azilu, ova jednogodišnja križanka ovčara i haskija pokazuje veliku privrženost ljudima te predstavlja idealnog kandidata za život u obitelji, koju će zasigurno obogatiti svojim vedrim duhom. Obožava se slikati i sigurni smo da će se lijepo uklopiti u vaš obiteljski album, ako je uspijete uhvatiti.

dewa tekstJavite nam se sa svojom pričom i pokažite zašto baš vi zaslužujete postati Dewin ponosni vlasnik. Prijave primamo do 11.12. 2013. na [email protected].