Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Sve skuplja košarica

Namirnice se ponovno kupuju u inozemstvu.

– Izračun prve košarice nakon uvođenja kriznog poreza i povećanja PDV-a za jedan posto pokazuje da smo bili u pravu i da kupovna moć građana slabi što će rezultirati smanjenjem punjenja proračuna. Što je sljedeći potez ministra financija Ivana Šukera-, pita se predsjednica SSSH Ana Knežević. „Vrlo brzo ćemo čuti da su prihodi u državnom proračunu smanjeni pa će ministar reći da donesemo pola svoje plaće u proračun“, izjavila je.

Skuplje za trećinu

Prema izračunu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske minimalni troškovi života u rujnu iznose 6347 kuna, a za četveročlanu obitelj u podstanarima 8026 kuna. Košarica je skuplja 31,33 kuna u odnosu na prošli mjesec. S prosječnom neto plaćom koja je u srpnju 2009. iznosila 5308 kuna može se pokriti 83,62 posto košarice, dok podstanarima može pokriti 66,12 posto troškova života.

Knežević je istaknula kako je trend kupovanja namirnica u inozemstvu ponovno u porastu te da u kupovinu preko granice odlazi 19 posto obitelji što smatra posljedicom krize s obzirom da je takav odlazak u kupovinu preko granice posljednji put zabilježen 2000 godine.

Video: Ana knežević kritizira Vladu zbog kriznog porezaClick to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Znamo da djeca, ali i odrasli postaju poput osoba s kojima se druže. Pa i kaže se 's kim si, takav si'.

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Obitelj

Opći cilj projekta je pridonijeti jačanju obiteljske otpornosti pružanjem podrške roditeljima pri nošenju s izazovima roditeljstva...

Duh i tijelo

Pogledajte video. U njemu ćete pronaći i savjete i čuti osobna iskustva. I progovorite protiv nasilja!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.