Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Sve što niste znali o tangama

Fenomenalno je kako su tako male, a tako moćne.

Tangice su na vrata modne industrije ušle tiho, no zahvaljujući serijama poput Baywatcha u kojima su se atraktivne djevojke na plaži šepurile u takvim izazovnim komadima, postale su pravi hit, unatoč tome što narušavaju zdravlje.

Nekoć vrlo popularne tange nakratko su utihnule u modnoj industriji, no nikako da potpuno nestanu. Naime, iako neudobne, nepraktične i nehigijenske, malo je djevojaka koje ih neće obući ispod tanke haljinice ili bijelih hlača, a malo je i muškaraca koje neće oduševiti takav prizor.Unatoč tome što se tange najčešće vežu uz moderno industrijsko društvo, malo je poznato da su muškarci iz plemena u Africi još prije više tisuća godina nosili komad tkanine oko kukova kako bi zaštitili i sakrili genitalije.

Suvremene tange nastale su u New Yorku 1939. godine i to, navodno, na prijedlog tadašnjeg gradonačelnika Fiorella La Guardije, koji je bio šokiran shvativši da plesačice na Broadwayu nemaju donje rublje, stoga je zatražio da ubuduće nose "male gaćice" da prikriju golotinju.

Hit trokutići

Kreator Rudi Gernreich zaslužan je za pojavu tangi u modnoj industriji 1974. godine, ali su zapravo "puštene u promet" 1977. na brazilskim plažama s vrlo praktičnom svrhom: da spriječi skupljanje pijesak dok se kupate i sunčate na pješčanim plažama.Osamdesetih godina lansirane su na američko tržište, a kasnije su preplavile i Europu. Usporedno sa širenjem njihove upotrebe i popularnošću, tangama su dodijeljeni mnogi nadimci, a postoje i razne vrste istih. Naime, iako možete pomisliti da su tange – tange, postoji nekoliko modela: "G-string", "C-string" i "T-back".

Prvi model čine dva trokutića tkanine povezana na svakom kutu elastičnom trakom. "T-back" otraga nema trokutić, već tkanina (trakica na leđima) vizualno formira slovo T. "C-string" pak uopće nema tračice oko struka, već samo komad tkanine u obliku slova C, koji zahvaljujući čvrstom, ali istovremeno fleksibilnom, unutrašnjem okviru stoji između nogu.

Ipak, svaka medalja ima i svoje naličje pa tako dok modna industrija plasira nove modele ovog seksi donjeg rublja, a pojedini ga časopisi propagiraju kao uzor ženskog seksepila, ginekolozi širom svijeta upozoravaju da nošenje tangi nije nimalo zdravo te da uzrokuje brojne upale, ali i pogoduje razvijanju gljivičnih infekcija.

Tko voli, nek izvoli.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Darivanje

Cuddies buddies je prvenstveno brend za klince, ali i roditelji mogu nositi iste likove kao i njihovi mališani.

Trendovi

Iako datira s početka prošlog stoljeća, ribički šešir u svakodnevnom životu populariziran je u 60-ima kad su ga mladi počeli nositi na glazbene festivale,...

Trendovi

Moda je tu da se razvija s nama, da se kreće u ritmu individualca, a ne da se kao prolazni trend baci nakon tri...

Fashion report

Leilou by Alex Dojčinović, Zigman, Boudoir, Xenia design, ELFS, Matija Vuica, Ivica Skoko i Alduk – osam je to vrhunskih, domaćih dizajnera okupljenih oko...

Advertisement