Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Sve što trebate znati o (samo)masaži lica

Dobra je vijest da ne morate ići na tretmane kako bi dobili masažu lica jer ju možete napraviti i sami, a masaža lica je odlična za kožu, ali i za psihu.

Poznat vam je onaj divan osjećaj kada kozmetičarka lagano krene masirati vaše lice… Dobra je vijest da ne morate ići na tretmane kako bi dobili masažu lica. Možete je napraviti i sami, a masaža lica je odlična za kožu, ali i za psihu. Jednostavna masaža sljepoočnica, obraza i vilice se brzo nauči.

Kozmetičarka poznatih dama, Joanna Vargas navodi kako koža reagira na bilo kakva ugađanja, pa će se 5 minuta masaže lica isplatiti jer ćete imati malo vremena za sebe i svoje misli te se tako lakše nositi sa stresom u ovim teškim vremenima. 

Masaža lica pojačava proizvodnju kolagena, potiče elastičnost tkiva, detoksicira, relaksira i ravna bore. No u pitanju je samo kratka lista a Vargas ističe kako će se masažom poboljšati cirkulacija što će rezultirati zdravim sjajem kože.

Najbolje je prije spavanja

Možete masažu raditi bilo kad u danu. No, Vargas savjetuje da to učinite prije spavanja jer je upravo noć vrijeme kada se tijelo oporavlja u najvišoj brzini pa ako masažu napravite prije spavanja, ujutro ćete se probuditi ljepši nego ikada!

Zapamtite da uvijek prije masaže dobro operete lice jer ćete u suprotnom sve nečistoće samo „umasirati“ dublje u kožu. Možete koristiti bilo kakav proizvod za masažu, od omiljene kreme do ulja pa čak i seruma. Ako koristite kremu, a trebate dodatne vlage, slobodno na ruke stavite i malo vode.

masaža lica
Kako masirati lice?

Brojni su pokreti koje možete isprobati. Koristite dva srednja prsta za kružne pokrete. Dlanovima lagano možete lupkati po licu ili se igrati prstima kao da svirate klavir na području oko brade. Svi pokreti neka budu prema gore, kao da podižete kožu. Koristite prilikom masaže lica i intuiciju te razmislite što želite kojim pokretom postići.

Kako biste otkrili koliko je pritiska potrebno, jer koža je ipak delikatna, Vargas savjetuje da gledate što radite, koža se mora pomicati ali nikako rastezati.

Što se ne smije raditi?

Ako imate bilo kakve upalne procese, ne masirajte kožu. Vrlo je lako prenijeti bakterije s jednog mjesta na drugo, a prije masaže možete na prištiće staviti kremu koja se za njih koristi i tako možete lakše izbjegavati kontakt s bakterijama.

Kozmetičarka zaključuje kako nema krivog načina masaže lica, a ako se prilikom nje osjećate dobro, nikako ne preskačite ovaj mali ritual.

Izvor Ordinacija.hr

Ne propustite

Beauty report

Linija CICALFATE+ savršeno je rješenje za obnovu, umirenje i pročišćavanje osjetljive, nadražene kože cijele obitelji.

Darivanje

NIVEA vam donosi rješenje za osjećaj zdrave i primjetno mekše kože.

Beauty report

Carroten Intensive Tanning Gel, viralni proizvod s TikToka za brzo tamnjenje koji koristi i Hailey Bieber, može se pronaći i na hrvatskim policama

Darivanje

Brand Ducray nudi idealna rješenja za borbu protiv hiperpigmentacije i postizanje ujednačenog tena.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.