Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
savjeti za online kupovinu
savjeti za online kupovinu

Financije

Svemogući eBay iliti savjeti za online kupovinu

Online kupovina nije nikakva novost niti ekskluziva, no ipak mnogi se još uvijek libe, nemaju povjerenja ili su pak digli ruke

Online kupovina nije nikakva novost niti ekskluziva, no ipak mnogi se još uvijek libe, nemaju povjerenja ili su pak digli ruke od takve kupovine zbog loših iskustava. Ovo su neki naši provjereni savjeti za online kupovinu, naročito na eBayu jer njega ipak svi najčešće koristimo.

“Top seller”

eBay zaista nudi sve, od igle do lokomotive. Ono na što treba paziti jest da naručujete od top sellera (pratite njihov rejting, komentare ostalih korisnika) te da provjerite dostavljaju li u vašu zemlju, plaćate li transport i koliko. Isplati se kupovati sitnice, maskice za mobitel, nakit, razni accessoire, ukratko – sve stvari koje možete naći u našim trgovačkim centrima. I takva roba vam upravo stiže iz Kine, ali  po povoljnijoj cijeni no ovdje u trgovinama.

PSSST! Pratite kada bi vam vaš paketić trebao stići, ukoliko ne dođe do kraja procijenjenog vremena dostave (eng. estimated delivery) možete se požaliti svom selleru i tražiti novac natrag. Često se zna dogoditi i da vam oni izvrše povrat novca, a paketić u međuvremenu dođe – sa zakašnjenjem. Kod jeftinijih artikala možete izvesti ovakve stvari jer se većini više isplati vratiti vam tih nekoliko dolara, nego da im rušite rejting javnim komentarima kako njihova roba ne stiže (na vrijeme). Nije najdivnija stvar za napraviti, ali opet vi na to imate pravo jer ste robu kupili pod određenim uvjetima.

Kupnja skupljih artikala – lutrija, mnogi će reći

Osobno sam preko eBaya u nekoliko navrata naručivala skuplje stvari (profesionalne četke za kosu, kistove za šminku, čak i UV gel lampu za nokte, Guess torbu) i, da kucnem o glavu, nisam imala nikakvih problema, sve je stiglo neoštećeno, funkcionalno i originalno. Jest da sam prije toga odradila svoje istraživanje, što po forumima, blogovima, što kod samih sellera, usporedbe drugih ponuđača i slično.  Istina je i da nisam uvijek išla na najjeftiniju ponudu (zbog straha da mi ne pošalju kopiju) te sam imala volje pričekati da artikl stigne. S druge strane, poznajem neke koji su zbog svoje ishitrenosti dobili kopiju MAC četke za šminku kojoj je ispala drška čim su je primili u ruke ili pak auto radio koji se jednostavno ne može ugraditi.

Zlatna pravila:
– Ukoliko vam nije hitno da proizvod dobijete sad i odmah – isplati se naručivati jeftinije stvari.
– Prilikom kupovine odjeće iz Kine, imajte na umu da je njihov L često naš S, dobro proučite opis artikla i  komentare kako se ne bi “zeznuli“.
– “Too good to be true“ jeftini markirani proizvodi uglavnom su jeftini s razlogom – kopije.
– Kada kupujete skuplje artikle, dobro sve  proučite kako kasnije ne bi žalili (ne postoje original Uggsice za 10 dolara!).
– Uvijek čitajte njihova pravila i ukoliko imate reklamaciju, reagirajte na vrijeme kako bi osigurali zamjenu/povrat robe ili novca.

Savjeti za online kupovinu u Hrvatskoj

savjeti za online kupovinu

S “domaćih“ stranica od kojih sam naručivala imam uglavnom pozitivna iskustva. Pogodnost je što roba stigne u roku nekoliko dana i plaća se pouzećem. No ponovno – dobro pročitajte opće uvjete poslovanja jer nerijetko služe firmama da se ograde kada vi imate reklamaciju. Uglavnom se isplati online naručivati artikle koji nisu dostupni u Hrvatskoj, a trebaju vam sad i odmah.  Ono što ja volim zvati “Importanne centar“ artikli savjetujem da ipak naručite preko eBaya, jer će vas na koncu izaći jeftinije, samo ćete se morati malo  strpiti da stignu.

Foto: unsplash.imgix.net

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Top menadžerica

Paralelno sa smanjenjem „straha“ od online kupovine, jačaju sve veća očekivanja e-kupaca.

Trendovi

Sigurno ste i sami nekad pogriješili. Mi priznajemo da jesmo.

Obitelj

Voli li vaš mališan samo slatkiše i sendviče, a tete u vrtiću više ni ne pitate je li vaše dijete jelo – jer znate...

Gastronomija

Ne samo da su zdrave nego su i preukusne, a mogućnosti za kombiniranje imate pregršt

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.