Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Svi su već čuli za Baby spa, a što je to točno?

Active Baby Concept prvi je licencirani baby spa u Dalmaciji.

Osnovne potrebe bebe nisu samo hrana, njega i ljubav, već i potreba za kretanjem. Srećom, danas se sve više govori o važnosti što ranijeg vježbanja s bebama.  Nova aktivnost koja ima niz benefita za najmlađe je Baby spa. Active Baby Concept prvi je licencirani baby spa u Dalmaciji. Sastoji se od hidroterapije, masaže i korektivnih vježbi koje izvodi roditelj uz vodstvo i edukaciju fizioterapeuta.

Tretman traje 50 minuta, od čega je polovica vremena predviđena za plutanje u hidromasažnim kadama na temperaturi između 36-38 stupnjeva. Najranije kada se može posjetiti baby spa je čim bebi zaraste pupak, dok je gornja granica 18 mjeseci.

Hidroterapija je zasluženo pronašla mjesto u ranom razvoju djece. Ovakav pristup poseban je time što beba može izvoditi pokrete u vodi koje ne može na prostirci za igru te će se ohrabriti i potaknuti na daljnji razvoj. Plutanje u hidromasažnim kadama potiče razvoj lokomotornog sustava te usvajanje motoričkih sposobnosti. Hidroterapija pruža bogatu senzornu stimulaciju putem dodira i pokreta u vodi.

Valovi koje beba proizvodi također unaprjeđuju ravnotežu i koordinaciju što je ključno za razvojne faze poput sjedenja ili puzanja, a otpor vode koristi i respiratornom sustavu stvaranjem nježnog pritiska na međurebrene mišiće te je Baby spa tretman idealan za sve bebe urednog razvoja, ali i djecu s teškoćama. Bebe koje su ranije rođene sklonije su stanju povišenog tonusa – hipertonus. Plutanje u kadi, smanjit će se utjecaj gravitacije te će omogućiti lakši pokret te potaknuti opuštanje napetosti u mišićima. Dok za bebe koja su u stanju smanjenog  tonusa, otpor vode će im biti stimulans pri jačanju mišića.

Nakon kupanja u kadi, na red dolazi masaža te korektivne vježbe koje fizioterapeut  demonstrira dok roditelj izvodi na svojoj bebi. Prednosti masaže nadmašuju osnovnu opuštajuću komponentu. Osim što pomaže kod grčića i ostalih probavnih smetnji, potiče integraciju refleksa, emocinalni razvoj te naravno povezanost s roditeljima.

Ela Lazar je otkrila kako se odlučila za otvaranje Active Baby Concepta

Radom u struci kao fizioterapeut, za vrijeme višegodišnjeg provođenja treninga za razvoj motoričkih sposobnosti djeci u dobi 3-5 godina, primjetila sam velika odstupanja. Postura, odnosno pravilno držanje tijela, mišićna snaga te kvaliteta motoričke izvedbe značajno su se razlikovale između djece.

Time ponukana, odlučila sam posvetiti se još mlađim uzrastima u kojima se ta ista motorika gradi iz temelja. Osim hidroterapije koja je prva aktivnost koju možete ponuditi bebi nakon rođenja, cilj ovog centra je pružiti stručnu podršku djeci i roditeljima kroz sve faze razvoja.

Potražiti nas možete u Splitu na adresi Kroz Smrdečac 41, a za dodatne informacije posjetite Instagram stranicu Active Baby Concept

Kontakt: [email protected]

                 0997513385

Ne propustite

Duh i tijelo

Učenje iz vlastitih grešaka je privilegija koju bismo svi trebali prihvatiti i iskoristiti, umjesto da se skrivamo iza lažnih opravdanja ili krivimo druge za...

Zanimljivosti

Nova istraživanja sugeriraju da mlade djevojke koje ranije ulaze u pubertet možda izvlače kraći kraj – posebno kada je u pitanju njihovo mentalno zdravlje.

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Hording sindrom nije bolest svojstvena potrošačkom društvu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.