Tajna pitanja za prvi spoj

Prvi spoj s potencijalnim partnerom je uvijek nekako čudan i umjetan. Htjeli bismo odmah sve znati, a ne smijemo puno toga pitati. Frajeri se uglavnom pitaju hoće li istu večer završiti u krevetu ili će imati još jednu šansu, a žene uglavnom gledaju ima li potencijala za dugoročnu vezu. Kako da već na prvo dejtu dobijemo nama važne informacije a da ih ne pitamo direktno, otkrio je istraživanjem OkCupid, poznati online dating servis.

Naime, na temelju ispitivanja svojih korisnika OkCupid je definirao kako na temelju skrivenih i površnih pitanja možete saznati važne stvari o vašem sugovorniku i potencijalnom partneru. Istraživanje je provedeno na temelju baze od 275.294 podudarnih pitanja, na koja je dobiveno 776 milijuna odgovora. Vrlo zanimljivo i upotrebljivo – stoga naučite prvu lekciju.

Hoće li biti seksa na prvom spoju?

I odmah u glavu. Mnogima je to, nažalost, glavno i jedino pitanje, pa da odmah odgovorimo na njega. Dakle, ukoliko vas zanima hoćete li nakon pića ili večere završiti u krevetu s tom osobom tada biste mogli dobiti odgovor ako ubacite, onako usput, pitanje Voliš li okus pive?. Naime, dokazano je da 60% onih koji vole pivu spavaju s nekim koga su tek upoznali.

I to je jedino pitanje koje pali kod žena, dok kod muškaraca se nudi još nekoliko. Primjerice: Je li bi ti na neki način nuklearni rat bio uzbudljiv?Kada bi se našao u situaciji da moraš ispaliti nuklearno oružje, bi li to učinio pod bilo koju cijenu? i Možeš li se zamisliti da ubijaš nekoga? U 82% slučajeva pozitivan odgovor znači da bi muškarac htio odmah imati seksualni odnos s vama. Nemojte se prepasti, logikom apokalipse i 'zadnjeg dana na Zemlji' došlo je do ove poveznice. 🙂

Imamo li potencijalni partner i ja šanse za dužu vezu?

Evo učestalog pitanja koje zanima žene. Odgovor na isto možete saznati kad postavite sljedeća tri pitanja muškarcu i na sva tri dobite pozitivan odgovor. Tako je barem bilo kod 34.260 parova koji su i dalje u vezi.

  • Voliš li horor filmove?
  • Jesi li ikad potovao po drugim zemljama sam?
  • Da li bi ti bilo zabavno sve ostaviti i otići živjeti na jedrilicu?

U nešto manjoj mjeri su palila i preostala tri pitanja:

  • Je li Bog bitan u tvom životu?
  • Je li ti seks najbitniji u vezi?
  • Gadi li ti se pušenje cigareta?

Da li je moja pratnja religiozna?

Kako bismo odmah saznali ide li vaša pratnja na misu i vjeruje li u Boga samo ju pitajte Da li te gramatičke greške živciraju? Naime, oni koji su religiozni imaju više tolerancije prema greškama, pa makar se radilo i o gramatici. Tako kada su istraživači s OkCupida provjeravali tekstove od pola milijuna blogera su zaključili da su nevjernici točniji u pisanju, pa su čak i poredali vjernike raznih religija prema greškama u gramatici. Zanimljivo je da su "najlošiji" protestanti, zatim su katolici pa muslimani. Slijede ih hinduisti, agnostici i židovi, a kao posljednji vjernici, prije ateista, su budisti.