Tajne make-up profesionalaca

Dobro je poznato da ni svjetske zvijezde ne izgledaju tako savršeno kada se ujutro dignu iz kreveta. Cijeli tim stručnjaka radi na njihovim savršeno iskreiranom izgledu. Među njima se u većini slučajeva nalaze najbolji i najpoznatiji make-up artisti, koji kao pravi umjetnici od zvijezda stvoraju još blistavije zvijezde.

Da bi došli do besprijekornog looka, vizažisti su nam otkrili neke od strogo čuvanih tajni u njihovom svijetu uljepšavanja. U nastavku pogledajte i sami neke od navedenih savjeta.

1. Veće, seksepilnije oči

Prije negoli započnete sa šminkanjem, bilo bi dobro da pripremite sve što će vam trebati. Prva stvar koju morate imati  je olovka za oči. Preskočite olovku crne boje i uzmite olovku u bilo kojoj vedroj boji te njome definirajte vanjski kut vašeg kapka. Sada stavite sjajno sjenilo u prahu bijele boje na unutrašnji kut vaših očiju, jer će te tako podariti vašim očima otvorenost  i svježinu. Uzmite uvijač za trepavice, prislonite ga, zahvatite trepavice, držite par sekundi i odstranite. Poslije toga nanesite maskaru i to svakako u dva sloja, jer će te tako dobiti atraktivan "drama" look. Pošto je sada ljetno vrijeme, zašto se ne biste malo osvježili i okuražili te nanijeli maskaru neke druge boje, poput plave, zelene, ljubičaste a ne vječno klasično crne?

2. Sjajne, pune usne

Kako stvoriti pune, neodoljive usne? Ovaj trik stvarno djeluje a lagan je za primjenjiti. Nanesite bezbojni ruž sa sjajnim česticama na dio ispod nosa pa sve do ruba gornje usne. Ovim trikom stvarate iluziju većih usana. Zatim upotrijebite hranjivi ruž ali opet sa sjajnim česticama u sebi. Nikako nemojte staviti mat ruž, jer ne reflektira svijetlo i ne stvara efekt punijih usana. Za kraj na sredinu vaših usana nanesite malo sjajila za usne i eto ga, vaše usne su već neodoljive.

3. Savršena koža

Da bi vaš ten izgledao besprijekorno čisto, nabavite si malu četkicu za šminkanje, te njome nanesite korektor na svaki prištić, ožiljak, crvenilo. Laganim pokretima prođite preko nedostataka bez tapkanja i debelih slojeva. Četkica je savršeno pomagalo jer radi svojih sitnih dlaka može doprijeti duboko u kožu i prekriti crvenilo bolje nego što to mogu vaši prsti. Sada kada ste sve prekrili korektorom, vrijeme je da nanesete odgovarajuću nijansu pudera na vaše lice.


4. Obrazi za poželjeti

Kako bi vaši obrazi izgledali neodoljivo, trebati će vam puder sa sjajnim česticama i bronzer koji je barem dvije nijanse tamniji od vaše boje kože. Složite "riblju" facu, uvucite obraze unutra i naglasite ih bronzerom. Zatim se nasmijte, prijeđite sjajnim puderom preko vaših obraza ali iz unutrašnjeg kuta prema vanjskom. Kontrasti ovih dviju kombinacija vam naglašavaju i oblikuju obraze.

5. Uži nos

Ne morate ići na plastičnu operaciju da biste suzili svoj nos. Samo primijenite ovaj savjet i brige nestaju za tren. Nanesite puder koji inače koristite za lice na vaš nos. Nakon toga nanesite mrvicu "highligtera" na sredinu vašeg nosa i rastegnite ga prema vrhu. Kutevi vašeg nosa izgledaju dosta tamnije naspram ostatka nosa i time vizualno stvarate sliku užeg nosa. Za kraj nanesite puder u prahu da bi vam fiksirao make-up ali u tankom sloju da ne biste slučajno pokvarili efekt.