Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Tamara Tokić: Iznenađujuće zabave na ulicama Barcelone

Nenajavljeni koncert Manu Chao i tulum na plaži

Sunce grije sve jače, temperature su sve veće, pa mogu slobodno reći da je ljeto u punom jeku! Posao na plaži nam je u samo dva tjedna osigurao preplanuli ten, a također mogu reći da nema boljeg predaha od ručka uz more i kupanja nakon klope.
Protekli tjedan je bio posebno uzbudljiv.

Posebno zanimljiva je bila La fiesta de los Coros u četvrti Barceloneta, u neposrednoj blizini plaže.

barcelona 5

La fiesta de los Coros je tradicionalni festival koji se održava u trajanju od tri dana, kada cijela četvrt izađe na ulice i uživa u svirkama na svakom uglu četvrti.

barcelona 6
Glazba koja uključuje mnogobrojne trube i bubnjeve neodoljivo podsjeća na brazilski karneval, a zbog humorističnog i šarolikog izgleda zborova ova se fešta također naziva i karnevalom Barcelonete. Naš Brazilac s kojim radimo je posebno uživao ova tri dana u zvucima glazbe koja ga podsjeća na njegovu domovinu.

barcelona 7

Nakon trodnevne uživancije u četvrti Barcelonete i spajanja ugodnog s korisnim, odnosno rada na divnoj plaži, ususret Sónaru – 21º Festival Internacional de Música Avanzada y New Media Art de Barcelona team leader nam je omogućio promo cijene za ‘Off Sonar Made of Music party boat’ uz Funktion 1 sound system na kojem je gostovao poznati dj Tim Green.

barcelona 13

Sunce, brod, predivan pogled na obalu, luda ekipa, dj i hladno pivo – malo je reći da je bilo odlično.

barcelona 8

Paklene vrućine smo kratili razgovorima sa ljudima iz cijelog svijeta na plaži, pa sam imala prilike upoznati i Finkinju koja je s ponosom ležala na svom ‘Popeye of Croatia’ ručniku u društvu Brazilke, s kojom je par trenutaka ranije upravo komentirala otvaranje World Cupa u Brazilu, pa smo se malo ugodno podružili.

barcelona 4

Kasnije te večeri smo prije tekme obišli mjesta na kojima su se okupljali brazilski navijači, a moj dečko nije mogao odoliti da se u našim kockicama pokuša stopiti sa žutim dresovima, dok pak brazilke također nisu mogle odoliti da se fotkaju s njim.

barcelona 12

U društvu kolege brazilca i njegovih prijatelja otišli smo u pivnicu L’Ovella Negra gdje smo naručili poveće količine piva kako bi gledanje prve utakmice World Cupa prošlo u što veselijem tonu. Kada se u Crrnoj ovci naruče ove ‘bačve’ od pet litara dobijete kokice potpuno besplatno i cijelu večer imate pravo na ‘refill’.

barcelona 14

Unatoč zločestom sucu i već poznatoj prognozi da će i na prvoj tekmi, kao i na svim ostalima, iz političkih razloga Brazil učiniti sve da dođe do finala, nama zabave nije nedostajalo i upoznali smo mnoge drage ljude i prijatelje iz cijelog svijeta.

I za kraj vikenda, dosadna nedjelja… barem je tako djelovala ujutro kada smo se probudili, posebno jer nije bio baš dan za odlazak na kupanje zbog pljuskova koji su rashladili more noć prije. No nedjelja ipak nije bila dosadna. U toku dana nas je nazvao frend Brazilac i rekao nam nešto zbog čega smo posebno bili sretni.

barcelona 1

Naime, u četvrti L’Hospitalet, u malom parku u neposrednoj blizini Camp Nou-a, predvečer se održao potpuno besplatan i nenajavljeni koncert Manu Chao.

Poseban je bio doživljaj biti među rijetkima koji su znali za održavanje koncerta, a moram priznat, još veći doživljaj je bio stajati rame uz rame Madjidu dok je među lokalcima ispijao svoju cervezu tik prije koncerta.

barcelona 2

Uz odlično društvo i savršen koncert koji je trajao više od 2,5 sata, dan nikako nije bio dosadan! Dečko i ja obožavamo Manu Chao i bili smo u rujnu 2013. godine u Zagrebu na Velesajmu na koncertu koji je također bio nešto neponovljivo, posebno jer je trajao dobrih 3 sata i dečki su odradili cijeli popis pjesama te više nisu znali što svirati, koliko je publika bila željna… nešto slično se dogodilo i večeras!

barcelona 3

Nekoliko puta u toku večeri smo se dečko i ja pogledavali, jer nismo niti sanjali da ćemo par mjeseci nakon zagrebačkog koncerta, opet biti na koncertu Manu Chao, samo ovaj put na besplatnom koncertu i doslovno u backstageu, u srcu našeg novog doma – Barcelone.

Do sljedećeg javljanja uživajte u suncu i neka vas zabavljaju tekme.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

SheRULES

Janja je osluškivala intuiciju i reagirala instinktivno. No najvažnije je da je poslušala sebe.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Dobar posao

Jedan od ključnih elemenata borbe za ravnopravnost spolova jest osigurati jednakost plaća za jednak rad, međutim, istraživanja i dalje otkrivaju duboke disparitete u primanjima između...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.