Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Tamara Tokić: Radim kao pet sitter

Vruće, užurbano i gusto ljeto u Barceloni

Vruće, užurbano i gusto. To su otprilike tri riječi koje bi najbolje opisale moj protekli tjedan. Temperature su počele skakati gore te je sunce u svojem punom jeku.

Počela sam raditi i kao pet sitter, pa sam ovaj tjedan zbog početka ljeta imala posla preko glave. Čuvala sam sveukupno 4 mačke i 5 pasa. I to ni nije tako puno, no problem je što su svaki na svojem kraju grada, a neke sam morala obilaziti po dva ili čak tri puta dnevno, a kod nekih sam morala prenoćiti. Malo je teže bilo uklopiti i posao na plaži i u hostelu u cjelokupnu sliku, no što se mora uvijek je teško.

2014-07-01 15.04.26Radeći posao pet sittera imala sam priliku posjetiti neke vrlo luksuzno uređene stanove i kuće, a isto tako sam imala i dva dana najbolji pogled na Barcelonu. Radila sam u luksuznom hotelu W na samoj plaži, kojeg je dizajnirao svjetski poznati arhitekt Ricardo Bofill. Hotel izgledom podsjeća na hotel Burj Al Arab u Dubaiju. Čuvala sam malog Avedona iz Italije, a njegovi gazde su dobili sobu na 24.katu s pogledom na cijeli grad. Jedan dan sam uživala u dnevnom, a drugi dan u noćnom pogledu na grad, plažu, Montjuic, Tibidabo, Torre Agbar i Mafre tower. Divna stvar kod ovog posla je i što svakodnevno stvaram nova poznanstva, a i upoznajem neke stvarno drage ljude.

tekst1Ali i moj dečko ima sreće s lijepim poznanstvima. Neki dan je u šetnji načuo poznati jezik te prišao paru srednjih godina. Par je iz Beograda, žena živi već 12 godina u Barceloni, a muž 4. Ona radi u ekskluzivnom butiku na Passeig de Gracia, koja je ujedno i dom visoke mode u Barceloni. Rekli su mu da ih obavezno obiđemo jedan dan i dođemo pozdraviti, ali i da će nam pomoći potražiti neke poslove, budući muž ima dobra poznanstva u Barceloni. Vrlo lijepo za čuti.

2014-07-01 16.04.59Kako sam prije koji tjedan imala loše iskustvo u Vodafonu kada sam išla kupiti karticu sa španjolskim brojem, uspjela sam dočekati da se nastali problem napokon riješi. Naime, kupila sam novu karticu i kada sam je stavila u mobitel shvatila sam da je kartica u kvaru. Prvu večer službenik u Vodafonu reče da pričekam do sutra te da će proraditi. To naravno nije bio slučaj. Sutradan kada sam došla pitati što nije u redu dobila sam informaciju da će tehnička služba otkloniti kvar, no kako je to bila subota, a ponedjeljak neradni dan, morala sam čekati do utorka. Što je bilo poprilično loše jer sam stvarno trebala broj kako bi ga mogla dijeliti uz životopise prilikom traženja posla. Došao je utorak, kartica nije proradila, dobila sam zamjensku duplikat karticu koja isto ne radi. Naravno, očekivala sam da će mi ili dati povrat novca ili da će mi dati novi broj. To se nije dogodilo, jer to nije u sklopu politike tvrtke. Morala sam čekati još par dana, jer kako su mi rekli, tehnička služba radi na otklanjanju poteškoća. Sva sreća da mi je dečko, koji je puno strpljiviji u ophođenju sa službenicima nego ja, naletio na jednog dobrog službenika te mu je on pokušao pomoći kako god je mogao te sam nakon ukupno tri tjedna čekanja ipak dobila novi broj i paket koji sam odabrala.

2014-07-06 10.21.13Ah da, a španjolski građevinski radnici su posebna priča. Naša zgrada se trenutno renovira, tako da su tražili pristup balkonima svakog stana. I hajde, još se činjenica da ti se u rano jutro na balkonu pojavljuju nepoznati ljudi da preživjeti. Ali kada su jedan dan morali krečiti zidove, smetala im je žica od interneta. Čovjek bi očekivao da postoji profesionalniji način za postupanje u takvoj situaciji od onog što se dogodilo nama. Naime, u jednom trenutku mi se internetska veza samo prekinula. Dečko je izašao i pitao što se događa, misleći da su iskopčali kabel dok odrade što je potrebno, međutim gospodin radnik mu je mrtav hladan odgovorio da mu je žica smetala dok je krečio i on ju je jednostavno – prerezao. Odličan način rješavanja problema. Kada bi to samo u životu tako funkcioniralo i za neke veće probleme – kada ti se nađu na putu, samo ih lagano likvidiraš. I tako sada nemamo Internet u stanu do ponedjeljka, jer se incident dogodio u petak. Tako su cimeri iz Francuske od dosade odlučili kupiti slikarska platna i zabaviti se slikajući – prvi put u životu. Slijedi vidjeti imaju li talenta.

Budući da mi je raspored pomalo gust i moram gibati dalje, šaljem vrlo tople i sunčane pozdrave iz Barcelone do sljedećeg javljanja. Uživajte u sunčanim danima!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Sanjarenje o obećavajućoj ideji, a zatim izvršavanje svoje vizije svakako je važno u poslovanju. No, to nije jedina stvar. Uspjeh je također bitan.

Dobar posao

Čak i 20 godina kasnije neki poslovni savjeti zlata vrijede.

Dobar posao

Možda mislite da zadirkivanje prestaje kad završite srednju školu, ali gnjavatori postoje i u mnogim tvrtkama i uredima.

Suncokreti na oblacima

Kako u ovo divlje vrijeme biti svoj, kako biti autentičan kad te se stalno tjera u krda koja nisu tvoja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.