Tapete na vanjskim zidovima kuće

Prije 50-ak godina, zahvaljujući svojoj iznimnoj popularnosti, zidne tapete bile su prisutne u gotovo svakom domu. Nakon što su donekle pale u zaborav, trendovi u opremanju interijera postavili su boje kao imperativ na zidovima. Zadnjih par godina, retro izgled postaje in i tapete doživljavaju svoj veliki povratak u obliku praktičnih i kvalitetnih 'presvlaka' koje zanimljivim printevima i reljefnim materijalima ponovno uveseljavaju dosadne bijele zidove.

Novitet dolazi pod imenom Outdoor Wallpaper, za koji po samom nazivu možete odmah zaključiti o čemu se radi. Uređenje interijera nekada je podrazumijevalo metre papira u rolama koji se lijepio na unutrašnje zidove, dok se danas posebne vrste materijala ukrašene širokom paletom uzoraka koriste za uljepšavanje vanjskih zidova zgrada i kuća. 

Talijanska kompanija Wall & Decò, poznata po proizvodnji oslikanih tapeta velikih dimenzija u jednom komadu za ukrašavanje unutarnjih zidova, u travnju ove godine predstavila je novi sistem korištenja posebno osmišljenih tapeta za vanjske zidove

Sistem nazvan OUT (Outdoor Unconventional Textures) se sastoji od ljepila, tehničke tkanine i završne obrade koja omogućava aplikaciju fotografskih preslika i velikih grafika na vanjske zidove.

Široka paleta printeva i grafika po uzoru na Op Art, tj. optičku umjetnost uistinu može dati vašem domu novi originalni sjaj koji i s velike udaljenosti ostavlja snažan dojam.