Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Tart sa sirom i sezonskim voćem

Recept za čarobni tart doznajte ovdje!

Kolika je zapravo moć jednog kolačića? Ogromna. Dovoljno je prisjetiti se slavnog francuskog pisca Marcela Prousta kojemu „sve nedaće života postadoše ravnodušne“ u trenutku kad je okusio komadić madeleine kolačića koji ga je vratio u jedno nedjeljno jutro iz djetinjstva.

A zamislite, riječ je o jednostavnom kolačiću napravljenom od brašna, šećera, jaja i maslaca uz mrvicu limunove korice.

Tart sa sirom i sezonskim voćem

Sastojci:

Tijesto:

  • 85 g maslaca
  • 85 g šećera
  • 1 paket vanilin šećera
  • ½ razmućenog jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 170 g brašna
  • 1 čajna žlica praška za pecivo

Preljev:

  • 750 g sira
  • 1 paket umaka vanilije u prašku
  • 1 jaje i ostatak razmućenog jaja od tijesta
  • 100 g šećera
  • 500 g pripremljenog voća (marelice, nektarine, kruške, bez koštica, narezano na kriške, maline, kupine, višnje …)

Za 12 porcija

  1. Maslac, šećer, vanilin šećer, jaje i sol izmiješajte kremasto. Pola brašna pomiješanog s praškom za pecivo umiješajte, ostatak umijesite.
  2. Tijesto stavite u kalup za pizzu ili slično (Ø 32 cm), lagano utisnite ili razvaljajte.
  3. Umiješajte sir s umakom u prašku, jaje i šećer te prelijte po tijestu.
  4. Pripremljeno voće razdijelite na smjesu i pecite do zlatno-žute boje.

tart-1

Izvor Miele 

Ne propustite

Gastronomija

Presnac, presnoc ili presnec tradicionalna je slastica otoka Krka koja se priprema od mladog ovčjeg sira i tijesta.

Gastronomija

Riječ je o sezonskom voću, povrću, začinima i ostalim namirnicama koje trenutno možete naći u dućanu i na placu, stoga napravite već sada popis...

Gastronomija

Jabuke, biskvit, cimet, med, šećer u prahu… Ma, divotica...

Savjeti i preporuke

Poruka mirisa ide u limbički sistem mozga koji prerađuje emocije i u područje nazvano hippocampus, dio mozga odgovoran za pamćenje, i to je razlog...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.