Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Tehnopolis-magazin za novo doba

Na tržištu se pojavio novi Liderov mjesečnik za tehnologiju i inovacije.

Tehnopolis, novo mjesečno izdanje poslovnog tjednika Lider, zakoračilo je u budućnost u kojoj se miješaju racionalnost i mistika, a glavnu riječ imaju inovacije. Tehnologija, telekomunikacije, ekonomija, ekologija, energetika i općenito izumi dobili su svoje mjesto na 76 stranica prvog broja Tehnopolisa s kojim ćete se od 25. veljače nadalje moći upoznati jedino uz poslovni tjednik Lider.

Drastično brzo mijenja se i komunikacija. Od afričkih bubnjeva i dimnih signala do 3D tehnologija i holograma – evolucija komunikacija čudesno je putovanje koje posljednjih godina poprima neslućene razmjere. Otkrivamo kakav nas još brži, veći i snažniji napredak (tele)komunikacija očekuje.O brojnim izgovorima za to što Hrvatska kaska za svijetom u inovativnosti i visokim tehnologijama govori Danica Ramljak, ravnateljica Instituta "Ruđer Bošković" koja posljednjih mjeseci svojim žestokim izjavama diže prašinu u javnosti. Šokira je, izjavila je za Tehnopolis, stanje u znanosti. Ako korupcije ima među akademskom i znanstvenom zajednicom, pita se ova znanstvenica, kako li je tek drugdje?!

Predstavit će se i znanost 21. stoljeća – nanotehnologija koja, iako to često ne primjećujemo, svakodnevno služi čovjeku. Zašto je nanotehnologija nova Noina arka, analizirat će u posebnoj rubrici u svakom broju Tehnopolisa. Da sve ne bi ostalo samo na teoretiziranju, odlučili su i otkriti što doista jedemo. Za početak, u laboratoriju su raščlanili tajnu obroka koji nam je često na jelovniku, ovog puta hrenovke. 

U rubrici posvećenoj industrijskom oblikovanju govorit će se o idejama kako "pospremiti" kap vode. Inovativni su dizajneri već osmislili boce budućnosti. Kad pomislite na plazmu, pomišljate li prije svega na golem televizijski zaslon? Tehnopolis će vam plazmu još malo približiti jer ona je, zapravo, četvrto agregatno stanje i pravo čudo industrije.

Doznajte više

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dizajn

Bez pogovora, tehnologija je postala sastavni dio našeg života pa su samim time i tehnološki proizvodi poput televizora dizajnom svake godine sve bolji, zanimljiviji...

Dobar posao

Visoko kvalitetna tehnologija, inovativan dizajn i jednostavna upotreba čine Bioptron svjetlosnu terapiju vrlo učinkovitom.

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Kućni ljubimci

Ni jedna životinja nije uspjela osvojiti čovjekovo srce na način kako je to uspio pas.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.