Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Tereza: Čemu slavlje?!

Istinska zvijezda hrvatske glazbene scene Tereza Kesovija govori za She.hr.

Više od četiri desetljeća Tereza Kesovija vlada hrvatskom glazbenom scenom. Među najobrazovanijim je interpretatorima zabavnih nota, prekrasnoga glasa, sa zavidnom međunarodnom karijerom, vječna, gotovo neuništiva.

Biografija Tereze Kesovije toliko je bogata da zbog goleme faktografije može biti "preteška" za čitanje publici naviknutoj na lakše štivo. Terezin uspjeh uistinu je vrijedan divljenja, baš kao i njezin karakter jednostavne, srdačne i brižne osobe, dovoljno otvorene i hrabre da bez ustezanja govori ono što misli.

Autobiografija i novi album

Kakvi su planovi za glazbenu jesen?

– Glazbena jesen kod mene je ove godine malo uranila pa sam već debelo zakoračila u razne projekte… A ima ih priličan broj! Da nabrajam? Ne, samo najava rada (mukotrpnog!) na autobiografiji koja će u proljeće sljedeće godine izaći u izdanju "Večernjeg lista", što me izuzetno raduje. Pripremam i novi album za "Dallas", a mogu reći samo da će biti jako zanimljiv.

Što vas trenutačno najviše veseli, a što žalosti na našoj glazbenoj sceni?

– Iskreno me vesele uspjesi mladih, njihov talent, ali žalosti me činjenica da su u najviše slučajeva jednostavno.izigrani, prevareni. Što im se nudi u ovoj malenoj državici Hrvatskoj, suze razočaranja, eto to!

Zdravlja, zdravlja, zdravlja…


Što savjetujete ženama koje žele biti dugo lijepe?

– Prije svega da budu dobre, bolje nego do sada. Ne ljubomorne, osvetoljubive ili s mržnjom u duši prema nekome jer time uništavaju svoj mir, najbitniji za dobro raspoloženje, a time i ljepotu. I još nešto, trebaju se hraniti dobrom energijom, biti okružene dobrim ljudima. Jasno je da uza sve to ide i briga za zdravlje jer nema te kremice koja će nas učiniti ljepšima ako nismo zdrave psihički i fizički, zar ne?

Kada biste ulovili zlatnu ribicu koja ispunjava tri želje, što biste poželjeli?

– Zlatna bi ribica trebala ponuditi više od tri željice, ali kad već nije tako velikodušna, bez razmišljanja ću odgovoriti: zdravlje, zdravlje i opet zdravlje mojoj obitelji, sebi i svim dragim ljudima koje volim.

Čemu slavlje?!

Jeste li se uspjeli financijski oporaviti od raznih oblika šteta koje ste pretrpjeli u ratu i jeste li zadovoljni aktualnom hrvatskom politikom, kao i ljudima koji nas predstavljaju?

– Gubitak doma najveća je šteta koja mi je u ratu učinjena i od nje se nikad neću oporaviti. Vedar osmijeh koji ljudi vide na mom licu samo djelomično skriva moju bol, ali idemo dalje! Jesam li zadovoljna aktualnom politikom u Hrvatskoj i ljudima koji nas predstavljaju? Što će se dogoditi ako sada kažem da nisam zadovoljna, ama baš ništa!

Uskoro se bliži vaš rođendan, hoćete li napraviti zabavu za pamćenje ili ćete ga proslaviti u krugu obitelji?

– Moj rođendan još je istinski važan mojoj maloj obitelji, medijima tek da bi ispunili "normu", a meni… Baš nimalo i zato ga neću slaviti. Čemu?Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Biste li kupili ulaznicu za tajanstveni koncert kojemu znate datum i vrijeme, no ne znate tko nastupa i gdje?

She Book Club

U knjizi je, na više od 600 stranica, Bono Vox detaljno opisao svoj život, od odrastanja u Dublinu, preko iznenadnog gubitka majke kad mu...

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.